Jump to content

Sopishti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Sopisht
Сопиште
Qytezë

Sopisht, (maqedonisht: Сопиште/Sopište) ёshtё fshat nё komunën e Sopishtit, Maqedoni.


Në vitin 2002 fshati Sopisht kishte 5325 banorë nga të cilët 5 255 ishin maqedonë, 1 turk dhe 69 të tjerë.

Pas ri organizimit të komunave në Maqedoni në vitin 2004 fshatit Sopisht iu hoq pjesa që ishte pjesë e periferisë së Shkupit dhe që në të vërtetë nuk bënte pjesë në fshatin Sopisht.

Nderhyrja u bë pas kërkesës së BDI-së në qeveri në atë kohë. Fshatit iu hoqën 3866 banorë të cilët u integruan më pas në Komunën e Shkupit.

Fshati sot ka 1459 banorënga të cilët 1 443 janë sllavo-maqedonë dhe 16 të tjerë.