Komuna e Bërvenicës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Komuna e Bërvenicës
Flamuri i Komuna e Bërvenicës Emblema
Flamuri Emblema

Komuna e Bërvenicës është komunë në Maqedoni.

Gjeografia[redakto | redakto tekstin burimor]

Demografia[redakto | redakto tekstin burimor]

Sipas regjistrimit të vitit 1994 në Komunën e Bërvenicës jetonin 14 793 banorë ndërsa në vitin 2002, 15 855 banorë me këtë përbërje etnike :


Kombësia Banorë
Maqedone 5 949
Shqiptare 9 770
Të tjerë 136
Gjithsej 15 855

Ekonomia[redakto | redakto tekstin burimor]

Popullsia aktive e Ballishtit meret me bujqësi, tregti, transport, hotelieri dhe një pjesë e konsiderueshme gjendet në disa vende të Evropës si në ; Gjermani, Zvicër, Danimarkë, Norvegji, Itali, Austri etj. ekonomia e këtij vend në kohërat më të vjetra është mar me bujqësi por në kohën më të re meret shumë lloje biznesesh të mesme dhe të vogla, fshati ne fajal posedon me disa fabrika të drithërave përpunimin e qumështit kultivimin e kafshev etj, ku në këto fabrika janë të punsuar disa banor t këtij vend.

Vendbanimet[redakto | redakto tekstin burimor]

  • Çellopek
  • Miletinë
  • Blacë
  • Tenovë
  • Stence
  • Radovec
  • Gurguricë
  • Volkovi
  • Sellarcë e Poshtme

Shiko edhe[redakto | redakto tekstin burimor]Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]

Flamuri i Maqedonisë Komunat në Maqedoni Emblema e Maqedonisë

· Belimbegu · Berova · Bogdanca · Bogovina · Bosilova · Brevinca · Brodi · Çashka · Çeshinovo-Oblesheva · Çuçer-Sandeva · Debarca · Dellçeva · Demir Hisari · Demir Kapia · Dibra · Dojrani · Dollneni · Drugova · Gostivari · Gracka · Gjevgjelia · Haraçina · Jegunoci · Kamenica · Karbinca · Kavadari · Kërçova · Koçani · Konçës · Kratova · Kriva Pallanka · Krivogashtani · Krusheva · Kumanova · Likova · Llozova · Manastiri · Mavrova dhe Radostusha · Mogilla · Nagoriçi i Vjetër · Negotina · Novaci · Novosella · Ohri · Osllomeji · Peçeva · Petroveci · Plasnica · Prilepi · Probishtipi · Qendra Zhupa · Radovishti · Rankoci · Resnja · Rosmani · Shtipi · Sopishti · Struga · Strumica · Studeniçani · Sveti Nikolla · Tearca · Tetova · Vallandova · Vasileva · Veçani · Velesi · Vinica · Vraneshtica · Vrapçishti · Zajazi · Zelenikova · Zërnoci · Zhelina

Komunat e Shkupit: Aerodromi · Buteli · Çairi · Gazi Baba · Gjorçe Petrovi · Karposhi · Kisella Voda · Qendra · Saraji · Shutka