Komuna e Kisella Vodës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Komuna e Kisella Vodës


Kisela Voda (Maqedonisht:Кисела Вода , që do të thotë "ujë mineral") është një nga dhjetë komunat që përbëjnë qytetin e Shkupit, kryeqytetin e Republikës së Maqedonisë.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna kufizohet me komunën e Karposhit në veriperëndim, Komuna Qendër në veri, Komuna Aerodrom në verilindje, Komuna Studeniçan në jug dhe Komuna Sopishtë në perëndim

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas regjistrimit të fundit kombëtar nga viti 2002, kjo komunë ka 57,236 banorë. Grupet etnike në komunë përfshijnë:

  • Maqedonet = 52,478 (91.7%)
  • Serbet = 1,426 (2.5%)
  • Romet = 716 (1.3%)
  • të tjeret.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Flamuri i Maqedonisë së Veriut Komunat në Maqedoni e Veriut Emblema e Maqedonisë së Veriut

Belimbegu · Berova · Bogdanca · Bogovina · Bosilova · Bërvenica · Brodi · Çashka · Çeshinova-Oblesheva · Çuçeri · Debërca · Dellçeva · Demir Kapia · Dibra · Dojrani · Dollneni · Gostivari · Gracka · Gjevgjelia · Haraçina · Ibrahimova · Jegunoci · Kamenica · Karbinca · Kavadari · Kërçova · Koçani · Konça · Kratova · Kriva Pallanka · Krivogashtani · Krusheva · Kumanova · Likova · Llozova · Manastiri · Mavrova dhe Radostusha · Mogilla · Murgashova · Nagoriçi i Vjetër · Negotina · Novaca · Novosella · Ohri · Peçeva · Përlepi · Pllasnica · Probishtipi · Radovishti · Rankoci · Resnja · Rosomani · Shtipi · Sopishti · Struga · Strumica · Studeniçani · Sveti Nikolla · Tearca · Tetova · Vallandova · Vasileva · Veçani · Velesi · Vinica · Vrapçishti · Zelenikova · Zërnoci · Zhelina · Zhupa


Komunat e Shkupit: Aerodromi · Buteli · Çairi · Gazi Baba · Gjorçe Petrovi · Karposhi · Kisella Voda · Qendra · Saraji · Shutka


Ish-komunat: Drugova · Osllomeji · Vraneshtica · Zajazi