Jump to content

Boletini

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Boletin
Болетин
Fshat
Popullsia
 • Gjithsej0
Kulla e Isa Boletinit n ë Boletin

Boletin është një fshat në Komunën e Mavrovës dhe Radostushës, Republika e Maqedonisë

Sipas regjistrimit të vitit 2002, fshati kishte 0 banorë.[1]

Boletin - ishte fshat torbesh ne perandorin osmane. Në librin "Etnografiya e vilajetve në Adrianopojë, Manastirit dhe Selanikut", botuar në gjuhën bullgare në Konstandinopojë në vitin 1878, dhe për të pasqyruar statistikat e 1873 tregoi ,se në fshatin Boletin ka 30 familjeve dhe 80 banorë, të gjithë ata te regjistruar si torbesh (bullgaro-muslimanët)

(. "Maqedonia Etnografiya dhe statistikave") Sipas gjeografit dhe etnograf Vasil Kanchev, Në vitin 1900, Boletin kishte 330 banorë, të gjithë -. Bullgaro-muslimanët [2]

http://www.stat.gov.mk/publikacii/knigaX.pdf

Maqedonina dhe Odrinska. Statistikat mbi popullsin e 1873 "Instituti i maqedonve, Sofje, 1995, f. 174-175. Instituti Shkencor i Maqedonisë në Sofje konsideron maqedonasit si pjesë e kombit bullgar.

Mos e perzieni fshatin Boletin ne Republiken e Maqedonisë me fshatin Boletin ne Kosove.Ky i fundit fshat ne te cilin ka lindur kryekomandanti Isa Boletini