Mario Monti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mario Monti
Kryeministri i Italisë
Në detyrë
16 nëntor 2011 – 28 prill 2013
Paraprirë ngaSilvio Berlusconi
Pasuar ngaEnrico Letta
Senator i Përjetshëm
Në detyrë
9 nëntor 2011 – sot
Ministër i Ekonomisë dhe Financave
Në detyrë
16 nëntor 2011 – 11 korrik 2012
Paraprirë ngaGiulio Tremonti
Pasuar ngaVittorio Grilli
Komisioneri Evropian për Konkurrencën
Në detyrë
15 shtator 1999 – 30 tetor 2004
Paraprirë ngaKarel Van Miert
Pasuar ngaNeelie Kroes
Komisioneri Evropian për Tregun e Brendshëm, Shërbimet, Doganat dhe Taksimin
Në detyrë
18 janar 1995 – 15 shtator 1999
Paraprirë ngaRaniero Vanni d'Archirafi
Pasuar ngaFrits Bolkestein
Të dhëna vetjake
U lind më (1943-03-19) 19 mars 1943 (81 vjeç)
Varese, Itali
NënshtetësiaItalian
Partia politikeScelta Civica
PunësimiEkonomist, Politikan

Mario Monti (19 Mars 1943, Varese), politikan Italian, Kryeministër i Italisë nga 16 nëntori 2011 deri me 28 prill 2013.