Midian

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Midiani ishte një lidhje fisesh të afërta të shpërndara që endeshin nëpër një sipërfaqje që zgjerohej nga një krahinë në jug të Detit të vdekur deri në shkretëtirën e Sinait. Ata adhuronin perënditë Baal dhe Ashtorot në disa shenjtore të shpërndara si p.sh. Kadesh. Shenjtërore të gjetura në Timna, i ngjajnë Tendës së shenjtë të izraelitëve.

Sipas Biblës Midian ishte pasardhës i Abrahamit dhe Keturah(Zan 25,1-2). Ata ishin të afërm me kenitët.