Njësitë administrative të Moldavisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Njësit administrative të Moldavisë

Moldavia administrohet në njësit territoriale të ndara në 32 Rajone (raioane), 3 komuna (municipalities) (Chişinău, Bălţi dhe Tighina/Bender), një semi-autonomous, non-contiguous regjion (Gagauzia), dhe regjioni i Transnistria, statuti i së cilës ende nuk dihet.

 1. Anenii Noi
 2. Basarabeasca
 3. Briceni
 4. Cahul
 5. Cantemir
 6. Călăraşi
 7. Căuşeni
 8. Cimişlia
 9. Criuleni
 10. Donduşeni
 11. Drochia
 12. Dubăsari
 13. Edineţ
 14. Faleşti
 15. Floreşti
 16. Glodeni
 17. Hînceşti
 18. Ialoveni
 19. Leova
 20. Nisporeni
 21. Ocniţa
 22. Orhei
 23. Rezina
 24. Rîşcani
 25. Sîngerei
 26. Soroca
 27. Străşeni
 28. Şoldăneşti
 29. Ştefan Voda
 30. Taraclia
 31. Teleneşti
 32. Ungheni

Nga vitet 1990 deri në shkurt të 2003-ës, zyrtarisht kanë qenë ndarja në 9 njësi judeţe

Një pjesë e Moldavisë në lindje të lumit Dnister/Nistru, Transnistria është "de jure" pjesë Moldavisë por nuk kontrollohet nga ajo.

Flag of Moldova Njësitë territoriale në Moldavi Flag of Moldova
Raionul
Anenii Noi | Basarabeasca | Briceni | Cahul | Cantemir | Călăraşi | Căuşeni | Cimişlia | Criuleni | Donduşeni | Drochia | Dubăsari | Edineţ | Faleşti | Floreşti | Glodeni | Hînceşti | Ialoveni | Leova | Nisporeni | Ocniţa | Orhei | Rezina | Rîşcani | Sîngerei | Soroca | Străşeni | Şoldăneşti | Ştefan Vodă | Taraclia | Teleneşti | Ungheni
Komuna
Chişinău | Bălţi | Bender
Regjione autonome
Găgăuzia | Stînga Nistrului (de juro)