Raionul Floreşti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Raionul Floreşti është rajon (njësi administrative) në veri tëMoldavisë, në kfi me Ukrainën. Kryeqytet i rajonit është Faleşti. Qytete tjera të njohura janë edhe Ghindeşti dhe Mărculeşti. Rajoni më 1 janar 2005 ka pasur 89,200 banorë.

Flag of Moldova Njësitë territoriale në Moldavi Flag of Moldova
Raionul
Anenii Noi | Basarabeasca | Briceni | Cahul | Cantemir | Călăraşi | Căuşeni | Cimişlia | Criuleni | Donduşeni | Drochia | Dubăsari | Edineţ | Faleşti | Floreşti | Glodeni | Hînceşti | Ialoveni | Leova | Nisporeni | Ocniţa | Orhei | Rezina | Rîşcani | Sîngerei | Soroca | Străşeni | Şoldăneşti | Ştefan Vodă | Taraclia | Teleneşti | Ungheni
Komuna
Chişinău | Bălţi | Bender
Regjione autonome
Găgăuzia | Stînga Nistrului (de juro)