Oktapodi (serial)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Oktapodi (tit. origjinal La Piovra) është seriali më i ndjekur të prodhuar nga Italia.

Filmi është i ndarë në dhjet sezone dhe kanë filluar të transmetohen nga 1984 deri 2001.

Ka pasur regjisor të ndryshëm nga seriali i parë deri tek i fundit, ku mund të përmendim : Damiano Damiani, Florestano Vancini, Luigi Perelli e Giacomo Battiato.

Dhjet seritë kanë pasur një sukses të madh dhe një shikueshmëri të madhe. Është transmetuar në rreth 80 vende të botës. Në Gjermani, me emrin Allein gegen die Mafia, kaloj suksesin që kishte në Itali.

Filmi është xhiruar në vende e ndryshme si Itali, Austri, Gjermani, France, Amerikë, etj.

Miniseritë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Oktapodi 1 (1984, 6 puntata)

Aktoret kryesore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Michele Placido : komisar Corrado Cattani

Barbara De Rossi : kontesha Raffaella Pecci Scialoia (Titti)

Nicole Jamet : Else Cattani

Cariddi Nardulli : Paola Cattani

Angelo Infanti : Sante Cirinnà

Pino Colizzi : Nanni Santamaria

Florinda Bolkan : kontesha Olga Camastra

Giuliana De Sio : Giulia Antinari

Luigi De Filippo : George Venturi

Remo Girone : Tano Cariddi

Alain Cuny : Nicola Antinari

Marie Laforêt : Anna Antinari

Patricia Millardet : gjygjetarja Silvia Conti

Simona Cavallari : Ester Rasi

Claude Rich : Filippo Rasi

Mario Adorf : Salvatore Frolo

Jean-Luc Bideau : Davide Faeti

Adriano Pappalardo : vrasesi Falieri

Bruno Cremer : Antonio Espinosa

Francois Marthouret : Ernesto Conti

Vanessa Gravina : Lorella

Martin Balsam : Calogero Barretta

Luigi Pistilli : Giovanni Linori

Ray Lovelock : Simon Barth

Agnese Nano : Gloria Linori

Vanni Corbellini : Andrea Linori

Orazio Orlando: Annibale Corvo

Ana Torrent : Maria Cariddi

Luigi Di Fiore : Quadri

Raoul Bova : krye-komisari Gianni Breda

Ennio Fantastichini : Saverio Bronta

Lorenza Indovina : Chiara Bronta, gruaja e Saverios

Gedeon Burkhard : Daniele Rannisi

Vittorio Mezzogiorno : Davide Licata

Ferruccio De Ceresa : gjeneral Alessio Amadei, i NOI

Xavier Deluc : Lorenzo Ribeira

Pierre Mondy : Amilcare Brenno

Luigi Diberti : Ettore Salimbeni

Anja Kling : Barbara Altamura

Fabrizio Contri : Francesco Altamura

Luca Zingaretti : Pietro Favignana

Mietta : Rosaria Favignana

Primo Reggiani : Tano Cariddi i ri

Andrea Lorina : Paul Altamura

Ramona Badescu : Maria Cariddi

Vincenzo Peluso : Saro

Tony Sperandeo : Turi

Sebastiano Lo Monaco : avvocato Torrisi.

Elena Arvigo : Giulia Mercuri

Rolf Hoppe : profesor Ottavio Ramonte

Francesco Siciliano : komisar Leonardi

Gilberto Idonea : avokat Edoardo Rittone

Arturo Paglia : Marco Rittone, biri i Edoardo

Pippo Pattavina : senator Aldo Mercuri

Gabriele Bocciarelli : Vanya Marinoff, nxenes i Ramonte

Giampiero Bianchi : Alfredo, burri i Silvia