Përndjekja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Varr masiv ku u shpalosën ngjarjet e Gjenocidit të Srebrenicës ndaj myslimanëve boshnjakë.

Përndjekja apo persekutimi është keqtrajtimi sistematik i një individi ose grupi nga një individ ose grup tjetër. Format më të zakonshme janë persekutimi fetar, racizmi dhe persekutimi politik, megjithëse natyrisht ka disa mbivendosje midis këtyre termave. Shkaktimi i vuajtjes, ngacmimit, burgimit, internimit, frikës ose dhimbjes janë të gjithë faktorë që mund të krijojnë persekutim, por jo të gjitha vuajtjet do të krijojnë domosdoshmërisht persekutimin. Pragu i ashpërsisë ka qenë burim i shumë debateve.[1]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Rempell, Scott (2011). "Defining Persecution". Utah Law Review (në anglisht). Social Science Research Network. 2013 (1). doi:10.2139/ssrn.1941006.