Jump to content

Perandoria kmere

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Perandoria kmere ka qene një nga perandoritë me e fuqishme te Azisë juglindore me baze Kamboxhian e sotme, qe lulëzoi nga shekulli i 9th deri ne shek e 13th. Perandoria, e cila u formua nga perandoria e mëparshme e Chenles sundonte pjesët e Laosit modern, Tailandës, Vietnamit, Mjanmarit dhe Malajzisë. Trashëgimia e saj me e madhe është Angkori, kryeqyteti gjate kulmit te perandorisë. Angkori ruan dëshmitë për fuqinë e madhe te perandorisë kmere, gjithashtu edhe larmishmerinë e besimeve fetare qe sundonin ne atë kohe.