Peshkaqeni i Bardhë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Peshkaqeni i Bardhë
White shark.jpg
Klasifikimi shkencor
Mbretëria: Animalia
Rendi: Lamniformes
Familja: Lamnidae
Gjinia: Carcharodon
Speciet: Peshkaqeni i Bardhë

Peshkaqeni i madh i bardhë (Carcharodon carcharias) është i vetmi lloj që ka mbijetuar nga gjinia Carcharodon i familjes Lamnidae. Emri i tij rrjedh nga ngjyra e bardhë që ka barku i tij. Ky peshk është i njohur si një grabitqar shumë i rrezikshëm që mund të sulmojë edhe njerëz. Ai mund të arrijë një gjatësi deri në 6 m dhe një peshë deri në 2240 kg.