Qibrije Demiri Frangu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Qibrije Demiri Frangu (20 prill, 1957, Ferizaj) është studiuese e historisë së letërsisë së gjuhës shqipe, kritike dhe shkrimtare për fëmijë .

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qibrije Demiri-Frangu shkollën fillore (1971) dhe Gjimnazin (1975) i kreu në Ferizaj. Studimet i vijoi në Universitetin e PrishtinësFakultetin Filozofik , ku edhe diplomoi në vitin 1979. Studimet posdiplomike nga viti 1981-1983 I vijoi në fakultetin e Filologjisë në Prishtinë, ke edhe magjistroi në vitin 1987.

Nga viti 1979 deri në vitin 1986, punoi si mësimdhënëse në disa shkollat të mesme në Ferizaj. Nga viti 1986 deri në vitin 1994, ishte asistente e lëndës Historia e Letërsisë Shqipe II,në Fakultetin Filologjik të UP-së,në Prishtinë. Nga viti 1994 deri në vitin 2007, ishe në pozitën e ligjërueses së autorizuar, në Fakultetin e Filologjisë, në UP-në Prishtinë, Nga viti 2007deri në vitin 2011, ka qenë Prof. Ass, në Fakultetin Filologjik, Aktualisht Prof. Demiri-Frangu është Prof. ASc në Fakultetin e Filologjisë, në UP-së,në Prishtinë,[1]

Krijimtari letrare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Veprate shkruara nga autorja të botuara mes periudhës 1981 - 2009 janë të radhitura më poshtë:

Burime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ http://filologjia.uni-pr.edu/Personeli/Personeli-akademik.aspx

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]