Radosav Stojanoviqi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Radosav Stojanoviç
Radosav Stojanović.JPG
Radosav Stojanoviç
Informacione
Emri i plotë:Radosav Stojanoviç
Ditëlindja:1 nëntor 1950
Vendlindja:Krushevaci,
Aktiviteti:Shkrimtar
Nënshtetësia:Serb

Radosav Stojanoviqi (Serbisht: Радосав Стојановић Radosav Stojanoviç) lindi më 1 nëntor 1950, është gazetar dhe shkrimtar serb. Shkollën fillore dhe shkollën normale e kreu në Crna Trava, gjimnazin në Nish dhe fakultetin filozofik në Prishtinë [1].

Tituj të veprave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Poezi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Inoslovlje, Prishtina, 1979,
 • Rukopis čemerski, Prishtina, 1982,
 • Đavolja škola, Beogradi, 1988,
 • Povratak na kolac, Beogradi, 1990,
 • Sidro, Beogradi, 1993,
 • Netremice, Leposaviqit, 2003,
 • Trepet, Vranjë - Mitrovica, 2007,
 • Pesme poslednjeg zanosa, Prishtina - Beogradi, 2012,
 • Bequeathing / Zаveštаnje, Anglisht Serbisht edition, translated by Dusica Vuckovic, Hybrid Publishers, Melburn, Viktorijа, Austrаlijа, 2014.
 • Kad bi ljubavi bilo, Kostolac, 2015.
 • Pesme sudnjeg dana, Beogradi, 2019.

Tregime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Aritonova smrt, Beogradi - Prishtina, 1984,
 • Apokrifne priče, Prishtina, 1988,
 • Mrtva straža, Beogradi, 1988,
 • Kraj sveta, Beogradi, 1993,
 • Gospodar uspomena, Beogradi, 1996,
 • Živi zid, Beogradi, 1996,
 • Molitva za dečansku ikonu, Nishi, 1998,
 • Hristovi svedoci, Beogradi, 2001,
 • Crnotravske priče, Nishi, 2002,
 • Vlasinska svadba, Beogradi, 2004,
 • Euridikini prosioci, Beogradi - Prishtina, 2007,
 • Zapisano u snovima, Prishtina - Beogradi, 2013,
 • Hvatanje straha, Prishtina - Beogradi, 2015.
 • Priče sa krsta, Prishtina - Mitrovica, 2019.

Romane[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Divlji kalem, Beogradi, 2002,
 • Angelus, Beogradi, 2004,
 • Mesečeva lađa, Beogradi, 2005,
 • Tri hvata neba, Nishit, 2018,

Dramë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Mrtva straža, Prishtina, 1993,
 • Krivovo i druge drame, Beogradi - Prishtina, 2003


Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ Elsie 2004, p. 267