Regjistrues i rrezeve diellore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një Regjistrues i rrezeve diellore Campbell–Stokes

Një regjistrues i rrezeve diellore ose regjistrues i ndriçimimit diellor është një pajisje e cila regjistron sasinë rrezeve të diellit për një vend të caktuar. Rezultatet japin informacione për motin dhe klimën e një zone gjeografike. Ky informacion është i rëndësishëm për në meteorologji, shkencë, agrikulturë, turizëm, dhe fusha të tjera. Ndryshe është quajtur edhe heliograf.

Një regjistrues i rrezeve diellore Jordan (majtas). Instrumenti tjerër (djathtas) është një regjistrues diellor Marvin.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]