Rombi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Romb është paralelogrami qe i ka të katër brinjët të barabarta ose kongruente. Duke qene qe rombin e quajme si paralelogram atehere kjo do te thote qe rombi gezon te gjitha vetite e paralelogramit por ka edhe 3 me shume te cilat jane :

-Diagonalet e Rombit janë përgjysmore të këndeve të tij

-diagonalet e rombit janë pingule ndërmjet tyre

- diagonalet e ndajne rombin ne 4 trekendesha kendrejte te babrabarte dhe ka 2 drejtëza simetrie.