Skënderbeu (dokumentar)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dokumentari Skënderbeu është një prodhim i vitit 2012 dhe zgjat 127 minuta. Pjesa e parë e dokumentarit është emërtuar “Principata e Kastriotëve” dhe përfshin periudhën 1406-1450. Në këtë pjesë prezantohet përbërja e familjes së Gjonit, vendlindjen e tij dhe të Vojsavës, rininë e Skënderbeut në oborrin e Sulltanit, kthimin e tij në Shqipëri dhe rrethimin e parë të Krujës. Pjesa e dytë është emërtuar “Shteti dhe Simbolet” dhe merret me ndërtimin e shtetit të pavarur të Skënderbeut me strukturën organizative dhe karakterin politiktë tij, me ushtrinë, flamurin, stemën, armët, vulat, etj.[1]

Regjisori dhe ekipi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Katalog festivali i 13-të i Filmit Shqiptar (2012) nga Qendra Kombëtare e Filmit