Dallime mes rishikimeve të "Pedagogjia speciale"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
v
{{Shiko gjithashtu|Arsimi special}}
'''Pedagogjia speciale''' ({{lang-en|'''Special education'''}}; {{lang-fr|'''Éducation spécialisée'''}}; {{lang-de|'''Sonderpädagogik'''}}; {{lang-it|'''Pedagogia speciale'''}}; {{lang-sh|'''Specijalna pedagogija'''}}) është një disiplinë e pedagogjisë e cila merret me studimin e edukimit dhe arsimit të nxënësve me nevoja të veçanta arsimore në një mënyrë e cila i merr parasysh nevojat dhe dallimet individuale të tyre. <ref>Gottfried Biewer: ''Grundlagen der Heilpädagogik und Inklusiven Pädagogik'' (= ''UTB.'' 2985). 2., durchgesehene Auflage. Klinkhardt, Bad Heilbrunn 2010, ISBN 978-3-8252-2985-6, S.&nbsp;27–32. {{de}}</ref> <ref>UNESCO: ''Guidelines for Inclusion. Ensuring Access to Education for All.'' UNESCO, Paris 2005.{{en}}</ref> <ref>Brigitte Schumann: [http://bildungsklick.de/a/92704/neubewertung-der-sonderpaedagogischen-geschichte/ ''Neubewertung der sonderpädagogischen Geschichte?''] Rezension zu Dagmar Hänsel: ''Sonderschullehrerausbildung im Nationalsozialismus.'' Bad Heilbrunn 2014. Auf: ''bildungsklick.de.'' 8.&nbsp;Dezember 2014, abgerufen am 10.&nbsp;Dezember 2014. {{de}}</ref> <ref>Rosa Maria Lombardo:[https://docplayer.it/5800361-La-pedagogia-speciale.html La Pedagogia Speciale 10 mars 2010], {{it}} 6 shkurt 2020</ref>
 
== Degët ==
* [[Pedagogjia]]
* [[Arsimi special]]
 
== Referimet ==
 
[[Kategoria:Disiplina pedagogjike]]

Menyja e lëvizjeve