Jump to content

Stimulim me gjoks

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një ilustrim i stimulimit me gjoks

Stimulimi me gjoks është një akt seksual, i kryer si pjesë e lojës seksuale ose si formë e seksit jo-penetrativ, që përfshin stimulimin e penisit të mashkullit nga gjoksi i femrës dhe anasjelltas.[1]

Stimulimi me gjoks përfshin vendosjen e penisit të ngritur të mashkullit midis gjokseve të femrës dhe rrëshqitjen e penisit, ndërkohë që gjokset shtrëngohen rreth penisit, çka krijon fërkim dhe stimulim të boshtit penil.[1] Gjithashtu, për të rritur stimulimin, femra mund t'i lëvizë gjinjtë e saj lart e poshtë penisit.[2] Kur ky akt kryhet si një formë e seksit jo-penetrativ, veprimi vazhdon deri në pikën e derdhjes së mashkullit.

Duke qënë se stimulimi me gjoks është një variant i akteve seksaule jo-penetrative seksi akt, ku nuk përfshihet kontakti i drejtpërdrejtë mes membranave mukoze të organeve gjenitale dhe spermës, sjell në reduktimin në masë të madhe të rrezikut nga infeksionet seksualisht të transmetueshme (IST), si përshëmbull HIV-AIDS.[3][4]

  1. ^ a b Alex Ngushëllimin, Gëzimin e Seksit (1972), f. 67-9
  2. ^ Alex Ngushëllimin, Gëzimin e Seksit (1972), f. 69
  3. ^ Kelly, Jeffrey A. (tetor 1995). "Advances in HIV/AIDS education and prevention". Family Relations. 44 (4): 345–352. doi:10.2307/584989. ISSN 0197-6664. {{cite journal}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)Mirëmbajtja CS1: Datë e përkthyer automatikisht (lidhja)
  4. ^ Woods, e vitit 1996, në Davis, faqet 125-127