Jump to content

Targat e automjeteve të Bosnjës dhe Hercegovinës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sipas vendimit të administratorve të OKB-së në vitin 2000Bosnje është reformuar sistemi i numrave të automjeteve. Shkak i kësaj reforme ishin mospajtimet që vazhdonin edhe mbas luftës. Dëshirohej që të mos jet e mundur identifikimi i nacionaitetit apo vendit nga ku është lëshuar targa e automjetit.

Targat e reja janë të bardha me shkronja të zeza, majtas ndodhen tre shifra pas të cilës pasojnë shkronjat dhe mbas tyre prap tre shifra të gjitha këto të ndara me një vizë ndarse. Kodi i shënuar nuk ka ndonjë do më thënje. Përdoren shkronjat latine si A, E, J, K, M dhe T.

Targat e vetra janë tërhequr nga qarkullimi.

Qarqet e lëshimit të targave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Deri në vitin 2000 kan qenë të njohura këto qendra të lëshimit të targave:

Shkurtesa Qarku
Brçko
BI Bihaçi
BL Banja Luka
DO Doboj
Gorazhda
JC Jajce
LI Livno
MO Mostari
PD Prijedori
SA Sarajeva
TZ Tuzla
ZE Zenica