Tsunade (folklor)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Tsunade (綱 手), e paraqitur në përrallën japoneze Jiraiya Gōketsu Monogatari (児 雷 也 豪傑 物語, "Përrallë e Jiraiya Guximtarit"), ishte shoqja e klasës së ninxhës Jiraiya. Ajo zotëroi magjinë e kërmillit dhe ishte në gjendje të thërriste një kërmill shumë të madh ose të shndërrohej në një të tillë.

Ndikimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Në serialin popullor manga dhe anime Naruto, një personazh i quajtur Tsunade është Hokage e fshatit ku jeton Naruto Uzumaki. Tsunade, Jiraiya dhe Orochimaru paraqiten si tre ninxha legjendar të njohura si Sannin. Tsunade mund të thërras një kërmill gjigant në betejë. Kjo aftësi thirrëse predikohet që Tsunade të ketë krijuar një kontratë gjaku me të gjitha speciet e kërmillit. Jiraiya dhe Orochimaru gjithashtu mund të thërrasin bretkocat dhe gjarpërinjtë (përkatësisht), dhe Orochimaru është gjithashtu i aftë të shndërrohet në një gjarpër.