Universiteti Politeknik i Tiranës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga UPT)
Jump to navigation Jump to search
Universiteti Politeknik i Tiranës
Stema e Universitetit Politeknik të Tiranës

Themeluar:1951
Tipi:Publik. Nivele studimi: Bachelor, Master, Doktoraturë
Rektor:Prof. Dr. Andrea Maliqari[1]
Fakultet:280, 1/3 femra
Studentë:10,000
Kampusi:urban, i shpërndarë
Website:www.upt.al

Universiteti Politeknik i Tiranës është një ndër universitetet që ofrojnë arsim të lartë në Shqipëri, dhe ndër të paktit që ofrojnë degë inxhinierike. Selia e tij ose "korpusi" ndodhet në Tiranë.

Historiku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Universiteti Politeknik i Tiranës është trashëguar nga Instituti Politeknik, i themeluar në vitin 1951. Më vonë, në vitin 1957, të gjitha fakultetet e vendosura në Institutin Politeknik u konvertuan në Universitetin Shtetëror të Tiranës. Në vitin 1991 Universiteti Politeknik i Tiranës u nda nga Universiteti i Tiranës, në bazë të legjislacionit përkatës, dhe që atëherë e deri tani ai mban statusin e institucionit të pavarur. Ai ka shtatë fakultete dhe një institut. Fakultetet dhe institutet janë të shpërndara ne godina të ndryshme në qytetin e Tiranes.

Fakultetet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Korpusi Universitar
Laboratori i lendës Inxhinieria e Antenave

Institutet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Organizimi Akademik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Universiteti Politeknik i Tiranës zbaton programin e kartës së Bolonjës (3+2). Pas tre viteve të para të studimit, merret një certifikatë. Në qoftë se mesatarja e notave është mbi 7.5, atëherë studenti fiton të drejtën të vazhdojë ciklin 2 vjeçar të quajtur Master. Cikli 5 vjeçar u siguron studentëve mundësi më të mëdha punësimi në çdo fushë.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Rektori i Universitetit Politeknik të Tiranës (Faqe zyrtare), Vizituar më 18.10.2016.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Koordinatat: 41°19′02″V 19°49′17″L / 41.3172°V 19.8213°L / 41.3172; 19.8213