Universiteti POLIS

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Universiteti Polis
Universiteti Polis
Stema e Universitetit Polis

Themeluar:2006
Tipi:Privat. Nivele studimi: Bachelor, Master
Rektor:Dr. Besnik Aliaj
Fakultet:50 vete
Studentë:1000
Kampusi:Rr. Bylis 12, Autostrada Tiranë-Durrës, Km 5, Kashar
Website:www.universitetipolis.edu.al

Universiteti Polis është universitet privat në Tiranë.

Polis u themelua ne vitin 2006 dhe u akreditua ne vitin 2009. Ofron arsimim ne fushen e arkitektures, urbanistikes, planifikimit urban, artit, dezainit, inxhinierise te ndertimit, shkencave mjedisore, dhe modelimit. Është vazhdimesi dhe zgjerim i organizatës “Co-Plan Instituti për Zhvillimin e Habitatit]]” ngritur në vitin 1995, nje strukture jofitimprurese qe ka qene prijese e kerkimeve dhe praktikes ne terren per planifikimin urban dhe arkitekturen ne Shqipëri dhe Kosove. Universiteti POLIS operon me sistemin e Bolonjes dhe ofron diploma Msc, sipas sistemit te integruar 5-vjecar, dhe diploma Baçelor dhe Master sipas sistemit 3+2 vjecar. Dy gjuhet zyrtare jane shqipja dhe anglishtja.

Polis ka nenshkruar marreveshje bashkepunimi me University of Darmstad,(Gjermani), University of Trieste ,(Itali), dhe IHS/Erasmus University, (Roterdam, Hollande). Nje e treta e pedagogeve te Universitetit Polis vijne nga vende te tjera si Franca, Austria, Hollonada, Italia, Gjermania, Zvicra, Belgjika, Greqia, Turqia, Amerika, etj. Po ashtu, kryhet shkembim pedagogesh me IUAV University of Venice (Italy), NTUA Athine, Greqi, Universities of Bari,Itali, University of Ancona, Itali, Bilgi, Stamboll, Turqi, TAMU (Texas, USA), dhe American University ne Kosove.Adresa:
Rr. Bylis 12, Autostrada Tiranë-Durrës, Km 5, Kashar Kodi Postar 1051, Kutia Postare 2995 Tiranë, Albania

Tel: +355.(0)4.2407420 / +355.(0)4.2407421
Fax: +355. (0)4.2407422
Mob: +355 (0) 69 40 88 111
Email: contact@universitetipolis.edu.al
Website: www.universitetipolis.edu.al