Viktimat e Tivarit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Viktimat e Tivarit është një film shqiptar i vitit 1996, me regji dhe skenar të Ekrem Kryeziu.

Drejtor fotografie : Pali Kuke.

Përmbajtja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Filmi paraqetë një pjesë të shoqërisë shqiptare të viteve '90-ta në Kosovë të ndërthurrura me ngjarjet gjatë luftës së dytë botërore, po aty në Kosovë. Nëpërmjet figurave paraqitet edhe politikani i njohur i kohës Ali Shukrija, i cili nga një fëmijë i një veterani të luftës së dytë botërore për fatin e të cilit nuk dihej, kishte ngritur një gjykatës. Me ndryshimin e rrethanave politike në Kosovën e viteve '90-ta, Gjykatësi fillon të krijojë vetëdijen e vetë duke kërkuar fatin babain e tij...

Interpretojnë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]