Wikipedia:Faqja kryesore/A e dini se/2021/2

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Shtëpi e shkatërruar

Më 29 dhjetor 2020 në orën 12:20 PM CET (11:20 UTC), një tërmet i fortë, me magnitudë 6.4 Mw, 6.2 ML, goditi afërsisht 3 km (1.8 mi) WSW të Petrinjës, Kroaci? Ky është tërmeti më i fortë në territorin e Kroacisë që nga viti 1962. Tërmeti u ndje në të gjithë Kroacinë veriore, si dhe në pjesë të mëdha të Sllovenisë, Austrisë, Bosnjë dhe Hercegovinës, Serbisë, Hungarisë dhe madje edhe në Itali. Raportet fillestare tregojnë shumë ndërtesa të shkatërruara në Petrinjë. Intensiteti maksimal i ndier u vlerësua në VIII (Dëmtues i madh) në IX ("Shkatërrues") në shkallën makroseizmike evropiane. Gjashtë vetë vdiqën dhe të paktën 20 të tjerë u plagosën. Kryetari i qytetit tha që gjysma e qytetit është shkatërruar.