Wikipedia:Përdorues

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Informacion

Kjo është një faqe informacioni që përshkruan disa aspekte për të cilat ka konsensus të përbashkët të normave dhe praktikave në Wikipedia. Megjithëse nuk është politikë apo udhëzim, ka si qëllim të plotësojë dhe qartësojë praktika dhe politika të tjera të Wikipedias.
Zhvendosja e një faqe nga përdorues të vërtetuar automatikisht

Përdoruesit janë Wikipedianë, të cilët kanë shkruajtur dhe redaktuar faqet e Wikipedias të paktën një herë, ndryshe nga vizitorët e thjeshtë të cilët vetëm sa i lexojnë artikujt, pa qënë e nevojshme të shkruajnë ndonjë artikull enciklopedik.

Si të bëhem përdorues?[redakto tekstin burimor]

Çdokush mund të bëhet përdorues i Wikipedias, sigurisht edhe ti! Për këtë mjafton vetëm të klikosh mbi fjalën "Redakto" që shfaqet në krye të çdo faqe ose në fillimin e seksionit, dhe pastaj të fillosh të shkruash tekstin për redaktim. Nga e drejta e redaktimit janë përjashtuar vetëm një numër i vogël faqesh të mbrojtura nga administratorët. Ti mund të shfletosh ose të kërkosh dikë në listën e plotë të përdoruesve, ose të vizitosh një faqe të rastësishme të ndonjë përdoruesi. Vizito edhe udhëzuesin e përdorimit për fillestarë, për të mësuar diçka më shumë rreth këtyre temave.

softuerin MediaWiki janë programuar lloje të ndryshme përdoruesish, të cilët gëzojnë të drejta të shkallëzuara. Përdoruesit janë ndarë në dy grupe kryesore të cilat janë:

  1. Grupet lokale të përdoruesve
  2. Grupet globale të përdoruesve

Grupet lokale të përdoruesve[redakto tekstin burimor]

Përdorues të regjistruar[redakto tekstin burimor]

Vrojtues automatik, vrojtues pasiv[redakto tekstin burimor]

Administrator[redakto tekstin burimor]

Shiko: Wikipedia:Administratorë

Burokrat[redakto tekstin burimor]

Shiko: Wikipedia:Burokratë

Bot[redakto tekstin burimor]

Shiko: Wikipedia:Bots

Checkuser[redakto tekstin burimor]

Shiko: Wikipedia:Checkuser

Oversight[redakto tekstin burimor]

Krijues i llogarive të përdoruesit[redakto tekstin burimor]

Përjashtime nga bllokime të IP-së[redakto tekstin burimor]

Importues (Importues Transwiki)[redakto tekstin burimor]

Grupet globale të përdoruesve[redakto tekstin burimor]

Administratorë sistemi[redakto tekstin burimor]

Steward[redakto tekstin burimor]

Administratorë globalë[redakto tekstin burimor]

Shiko dhe[redakto tekstin burimor]