Wikipedia:Përdorues

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Zhvendosja e një faqe nga përdorues të vërtetuar automatikisht

Përdoruesit janë Wikipedianë, të cilët kanë shkruajtur dhe redaktuar faqet e Wikipedias të paktën një herë, ndryshe nga vizitorët e thjeshtë të cilët vetëm sa i lexojnë artikujt, pa qënë e nevojshme të shkruajnë ndonjë artikull enciklopedik.

Si të bëhem përdorues?[përpunoni burim]

Çdokush mund të bëhet përdorues i Wikipedias, sigurisht edhe ti! Për këtë mjafton vetëm të klikosh mbi fjalën "Redakto" që shfaqet në krye të çdo faqe ose në fillimin e seksionit, dhe pastaj të fillosh të shkruash tekstin për redaktim. Nga e drejta e redaktimit janë përjashtuar vetëm një numër i vogël faqesh të mbrojtura nga administratorët. Ti mund të shfletosh ose të kërkosh dikë në listën e plotë të përdoruesve, ose të vizitosh një faqe të rastësishme të ndonjë përdoruesi. Vizito edhe udhëzuesin e përdorimit për fillestarë, për të mësuar diçka më shumë rreth këtyre temave.

softuerin MediaWiki janë programuar lloje të ndryshme përdoruesish, të cilët gëzojnë të drejta të shkallëzuara. Përdoruesit janë ndarë në dy grupe kryesore të cilat janë:

  1. Grupet lokale të përdoruesve
  2. Grupet globale të përdoruesve

Grupet lokale të përdoruesve[përpunoni burim]

Përdorues të regjistruar[përpunoni burim]

Vrojtues automatik, vrojtues pasiv[përpunoni burim]

Administrator[përpunoni burim]

Shiko: Wikipedia:Administratorë

Burokrat[përpunoni burim]

Shiko: Wikipedia:Burokratë

Bot[përpunoni burim]

Shiko: Wikipedia:Bots

Checkuser[përpunoni burim]

Shiko: Wikipedia:Checkuser

Oversight[përpunoni burim]

Krijues i llogarive të përdoruesit[përpunoni burim]

Përjashtime nga bllokime të IP-së[përpunoni burim]

Importues (Importues Transwiki)[përpunoni burim]

Grupet globale të përdoruesve[përpunoni burim]

Administratorë sistemi[përpunoni burim]

Steward[përpunoni burim]

Administratorë globalë[përpunoni burim]

Shiko dhe[përpunoni burim]