Zgjedhjet parlamentare në Mal të Zi (2016)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Zgjedhjet parlamentare në Mal të Zi janë mbajtur më 16 tetor 2016.

Rezultati[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Partia Vota % Vende +/–
Partia Demokrtike e Socialistëve 158,490 41.41 36 +3
Fronti Demokratik 77,784 20.32 18 –2
Koalicioni "Çelësi" 42,295 11.05 9 0
Mali i Zi Demokratik 38,327 10.01 8
Partia Socialdemokratike 20,011 5.23 4 –2
Socialdemokratët 12,472 3.26 2
Partia Boshnjake 12,089 3.16 2 –1
Mali i Zi Pozitiv 5,062 1.32 0 –7
Shqiptarët të vendosur 4,854 1.27 1 0
Koalicioni Shqiptar „Me një qëllim“ 3,394 0.89 0 -1
Iniciative Qytetare Kroate 1,801 0.47 1 0
Lista e Lidhjes Demokratike të Shqiptarëve 1,542 0.40 0
Partia Serbe 1,201 0.31 0
Bashkësia Demokratike Boshnjake 1,140 0.30 0
Mali i Zi Alternativ 878 0.23 0
Partia e Radikalëve Serbë 693 0.18 0 0
Partia e Pensionistëve, Invalidëve dhe e Drejtësisë Shoqërore 672 0.18 0 0
Vota të pavlefshme 5,513
Gjithësej 388,220 100 81 0
Votues të regjistruar/dalja 528,817 73.41
Burimi: DIK

██ Koalicion politik shqiptar.

Shiko dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]