Zgjedhjet vendore në Shqipëri, 2011

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Zgjedhjet Vendore të Shqipërisë të vitit 2011 u zhvilluan më 8 maj [1]. Në çdo komunë dhe bashkiRepublikës së Shqipërisë populli shqiptar votoi për kryetarët e organeve të qeverisjes[1], të cilat janë 309 komunat dhe 65 bashkitë e Shqipërisë dhe për këshillat bashkiake dhe të komunave. Zgjedhjet u organizuan dhe u mbikqyrën nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve.

Zgjedhjet e fundit vendore u zhvilluan në vitin 2011.

Partitë dhe Koalicionet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Proçesi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Zgjedhjet në Tiranë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rezultate sipas KQZnjësitë bashkiakeTiranës: ██ Aleanca për Qytetarin (7/11) ██ Aleanca për të Ardhmen (4/11)

Rezultate[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b "Zgjedhjet lokale në Shqipëri më 8 maj 2011" - Koha