Heliumi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Atomi i Heliumit

Heliumi është element kimik me numër atomik 2, me simbolin kimik He. Është gaz pa ngjyrë, pa erë, pa shije, jo-toksik, gaz që kryeson gazrat fisnikesistemin periodik. Pika e vlimi dhe pikë e shkrirjes janë pikat më të ulta në mesin e elementeve. Ekziston vetëm si gaz përveç në kushte ekstreme.

Karakteristikat[redakto | redakto tekstin burimor]

Struktura e elektroneve

Fabrikë duhet të sigurojë prodhimin në laboratorin e helium të lëngshme nga ndonjë burim i helium gaztë, para së gjithash të helium avulluar gjatë eksperimenteve, në të cilën helium likuid është përdorur. Fabrikë duhet plotësisht automatike, ajo nuk do të jetë e nevojshme të çdo likuide cryogenic e para-ftohje, ajo duhet të jetë kompakte dhe të lëvizshme, për moveing atë në çdo eksperiment bërë. Fabrikë duhet të ketë një konsum të ulët të prodhimit të energjisë në helium të mëdha me mundësi për të punuar në periudha të gjata kohore dhe që një kohë të madh në mes të shërbimeve periodike techical. Në konfigurimin bazë të bimëve, komponentet në vijim kryesor duhet të jetë ngritur në një bazë të lëvizshëm për moveing në laborator në vendin ku eksperiment të zhvillohet:

 • Kompresor i ftohtë me ujë;
 • Cryocooler duhet të futet në cryostat ruajtjen e helium lëngët rezultuar;
 • Kontrollin dhe komandën e njësisë me lidhje interface në rrjetin kontrollin e laboratorit.
Features: 
 • Prodhim lëng helium: minimale 20 l / 24 orë (ditë);
 • Kapacitet ruajtje në helium cryostate e lëngshme rezultoi: 100 litra;
 • Fshirje automatike e plumbin nga helium gaztë në procesin e lëngëzim;
 • Funksioni kapacitet maksimal pa përdorur disa lengje cryogenic e para-chilling;
 • Funksioni automatike, includeing fillim automatike dhe të ndaluar në një nivel realizua minimul apo maksimal të lëngët në helium cryostate prodhimit;
 • Sistemi i kontrollit me anë të RS-232 interface ose të ngjashme, për coupleing në rrjetin kompjuterik të laboratorit;
 • Koha e nevojshme për fillimin e lëngëzim / trishtues i vrasjes se cryostate: 36 orë;
 • Funksionimin e kohës mes dy versionet e përgjithshme: 10 000 orë;
 • Konsumi pushtet: 11 KW në 200/220V në një fazë ose 380/420V në tri faza, 50 Hz;
 • Ndërtimi monolit mbi një bazë rrota për mobilitet;
 • Pesha totale: nën 400 Kg.
 • Paketë software për kontroll në rrjetin e laborator përmes RS-232 interface.

Komponimet[redakto | redakto tekstin burimor]

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]

Të përgjithshme
Më shumë detaje
I përzier

Shih dhe këtë[redakto | redakto tekstin burimor]

Commons-logo.svg         Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: Helium
Wiki WikiFjalori: Heliumi – harta gjeografike dhe historike