Komunizmi në Shqipëri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Shqipëria është një nga ato pak vende ku hodhi rrënjët dhe u rrit komunizmi me i egër dhe me i pa mëshirshëm, i cili e izoloi vendin tone për 50 vite me radhë nga pjesa tjetër e botes, një bote e cila ecte me hapa te shpejta me plane te menduara mire për tu rimekembur pas shkatërrimit që i solli lufta. Shtetet e tjera po bashkoheshin për te ecur përpara dhe për te rimekembur ekonomit e tyre, ndërsa në ndoqëm rrugën e veteizolimit duke pasur marrëdhënie vetëm me pak vende por nuk vonoi dhe në e prishëm krushqinë me to duke mbetur te vetëm edhe pse jemi një udhëkryq në mes te Ballkanit përafërsisht në vite, në u vendosem nen pushtetin e rrëgjimit komunist ndërkohe që jashtë kufijve tanë po hidhte themelet një organizatë e cila sot paraqitet si një super shtet një bashkim i fuqishëm evropian. Si çdo përralle edhe kjo e jona pati një fund te lumtur dhe pas shumë vitesh arritëm te shihnim përtej kufijeve. Menjëherë pas rrëzimit te komunizmit filluam te hidhnim "grepat" drejt kësaj organizatë te fuqishme duke pritur te kapnim ndonjë gjë.