Lista e misioneve diplomatike të Shqipërisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Harta e vendeve ku Shqipëria ka misioneve diplomatike
Albanian Embassy in Beijing
Ambasada shqiptare në Pragë
Albanian Embassy in Washington DC

Kjo është lista e misioneve diplomatike të Shqipërisë e referuar nga Ministria e Punëve të Jashtme (official site). Shqipëria ka 36 misione diplomatike në vende të ndryshme dhe 6 misione në organizatat ndërkombëtare.


1. Argjentina Sh. T. Z. Rezar Bregu Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Argjentine Calle Juez Tedin, 3036 (1425) Buenos Aires Republica Argentina Tel.+ 541148093574 Fax.+ 541148152512 Email: embassy.buenosaires@mfa.gov.al

2. Austria Z. Egin Ceka I ngarkuar me Pune a.i. Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Austri Prinz Eugen Str. 18/1/5 A-1040 Wien Tel. +43 1 328 8656, Fax. +43 1 328 8658 Email: embassy.vienna@mfa.gov.al

3. UNOV.OSBE Sh. T. Z. Gilbert Galanxhi Shef Misioni Misioni i Perhershem i Republikes se Shqipërise ne UNOV.OSBE dhe Organizatat Nderkombetare Reisnerstr. 27/6 1030 Wien Tel. +43 1 328 8710, Fax. +43 1 328 8711 Email: mission.osce@mfa.gov.al

4. Belgjika Sh. S. Znj. Mimoza Kondo Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Belgjike 30, Rue Tenbosch, 1000 Bruxelles Tel. +32 2 640 3544, +32 2 640 1422, +32 2 644 3329 Fax. + 32 2 640 31 77, 031 2 640 2858 Email: ambassade.bruxelles@mfa.gov.al

5. Këshilli i Europës Sh. S. Znj. Margarita Gega Shef Misioni Misioni i Perhershem i Republikes se Shqipërise prane Keshillit te Europes 67, Allèe de la Robertsau, 67000 Strasbourg Tel.+33 388 36 02 06 , Fax. +33 388 35 15 79 Email: mission.coe@mfa.gov.al

6. NATO Sh. T. Z. Artur Kuko Shef Misioni Misioni i Republikes se Shqipërise prane NATO VA, Building NATO H.Q. Boulevard Leopold III B-1110 Brussels Tel. +322 707 2780, 322 707 2782 Fax. +322 707 2783, +322 707 2781 Email: mission.nato@mfa.gov.al

7. Bullgaria Sh. T. Z. Bujar Skendo Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Republiken e Bullgarise 10 Krakra Str. 1504 Sofia Bulgaria Tel. +359 29433857, Fax. +3592 943 3069 Email: embassy.sofia@mfa.gov.al

8. Republika Çeke Sh. T. Z. Qazim Tepshi Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Republiken Çeke Pod Kstansky 22 16000 Praha 6 Czech Republic Tel. +420 2 3337 0594 , +233380600 Fax. +420 2 3337 7232 Email: embassy.prague@mfa.gov.al

9. Egjipti Sh. T. Z. Nuri Domi Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Republiken e Egjiptit 27, El-Gezera Al-Wossta, Gound Floor, nr. 4 Zamalek, Cairo-Egypt Tel.+202 736 1815, Fax. +202 735 6966 Email: embassy.cairo@mfa.gov.al

10.Franca Sh. T. Z. Ylljet Aliçka Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Republiken Franceze 57, Avenue Marceau 75116 Paris Tel. +33 1 47233100, Fax. +33 1 47235985 Email: ambassade.paris@mfa.gov.al

11. Greqia Sh. T. Z. Vili Minarolli Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Republiken e Greqise 7, Vekiareli GR. 15237 Filothei, Athens Tel. +30 210 6876200 Fax. +30 210 6876223 E-mail: embassy.athens@mfa.gov.al

12. Janinë Z. Eshref Shehu Konsull i Pergjithshem Konsullata e Pergjithshme Janine Str. Foti Tzavella, 2 Ioannina Tel.+30 26510 21330 Fax.+30 26510 37768 Email: consulate.ioanina@mfa.gov.al

13. Selanik Z. Thomaq Nini Konsull i Pergjithshem Konsullata e Pergjithshme Selanik 6, Odysseos Str. 546 27 Thesaloniki Tel.+3031 547435, 3031 5474494 Fax. +3031 546656 Email: consulate.thesaloniki@mfa.gov.al

14. Gjermani Sh. T. Z. Valter Ibrahimi Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Republiken Federale te Gjermanise Friedrichstr. 231 D-10 969 Berlin, Deutschland Tel. +49 30 259 3040, Fax. +49 30 259 318 90 Email: embassy.berlin@mfa.gov.al

15. Arabia Saudite Sh. T. Z. Admirim Banaj Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Mbreterine e Arabise Saudite Al Nakheel Quarter, Ali Aladaway Street Villa 23, Riyadh Saudi Arabia Post address: P.O.Box 94 004, Riyadh 11693 Kingdom of Saudi Arabia Tel. +966 1470 4217, Fax. +966 1 4704214 Email: embassy.riyadh@mfa.gov.al

16.Mbretëria e Bashkuar Sh. T. Z. Zef Mazi Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Mbreterine e Bashkuar 33 St George's Drive, London SW1V 4 DG Tel. +44 20 7828 8897 Fax. + 44 20 7828 8869 Email: embassy.london@mfa.gov.al

17. Danimarka Sh.S.Znj. Afërdita Dalla Ambasadore Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Mbreterine e Danimarkes Frederiksholms Kanal 4, st.tv 1220 Copenhagen K , Denmark Tel..+45 3391 7970, +45 3391 7979, Fax: +45 3391 7969 Email: embassy.copenhagen@mfa.gov.al

18.Holandë Sh. T. Z. Gazmend Barbullushi Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Mbreterine e Hollandes Anna Paulownastraat 109 B, 2518 BD The Hague Tel. +31 70 427 2101, +31 70 3632021, Fax. +31 70 427 2083 Email: embassy.hague@mfa.gov.al

19.Hungaria Sh. T. Z. Florian Nova Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Republiken e Hungarise Bp.1027, Feketesas 3/A Hungary Tel. + 3613360581, + 3613361098, +3613150527, Fax. +3613361099 Email: embassy.budapest@mfa.gov.al

20.Kanada Sh. T. Z. Besnik Konçi Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Kanada 130 Albert Street, suite 302 Ottawa, ON, KIP 5G4 Tel. +1 613 236 3053 Fax. +1 613 236 0804 Email: embassy.ottawa@mfa.gov.al

21. Republika Popullore e Kinës Sh. T. Z. Maxhun Peka Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Republiken Popullore te Kines Guang Hua Lu, 28, Beijing China Tel. +8610 65321120, Fax.+8610 65325451 Cel +8613801053010 Email: embassy.beijing@mfa.gov.al

22. Kosovë Sh. T. Z. Islam Lauka Ambasador Misioni i Republikes se Shqipërise ne Kosove Qyteza Pejton, Rruga Mujo Ulqinaku 18 Prishtine Tel.+ 381 38 248208, Fax. + 381 38 248 209 Email: embassy.pristina@mfa.gov.al

23. Kroaci SH.T.Z. Pellumb Qazimi Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Republiken e Kroacise Jurisicea 2A, II kat 10000 Zagreb Tel.+3851 4810679, + 3851 4810680 Fax. 3851 4810682 Email: embassy.zagreb@mfa.gov.al

24. Itali SH.T.Z. Llesh Kola Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Republiken e Italise Via Asmara, 5-00199 Roma Tel. +39 0686224110 Fax. + 39 0686224120 Email: embassy.rome@mfa.gov.al

25. Bari Z. Bashkim Bekteshi Konsull i Përgjithshëm Konsullata e Pergjithshme Bari Corso Vittorio Emanuele 171, 70122 Bari Tel.Tel.+39 080 5727647, +39 080 5289728 Fax.+39 080 5283335 cel: +39 329 667 2460 Email: consulate.bari@mfa.gov.al

26. Milano Znj. Nausika Spahia Konsull i Pergjithshem Konsullata e Pergjithshme Milano Piazza Duomo, 17 C.A.P. 20127 Milano (Mi) Tel.+ 39 02 86995396, +39 02 86467423 Fax. +39 02 86995396 E-mail: consulate.milan@mfa.gov.al

27. Izraeli Sh. T. Z. Tonin Gjuraj Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Izrael 54/26 Pinkas Street Tel Aviv 62261 Tel. +972 35465866 Fax.+97 23 5444545 cel: +972 054 806601 Email: embassy.telaviv@mfa.gov.al

28. Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë Sh. T. Z. Arben Çeku Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne ish Republiken Jugosllave te Maqedonise Hristjan Todorovski Karpos 94/A 1000 Skopje Tel.+3892 614636 Fax. 3892 614200 Email: embassy.skopje@mfa.gov.al

29. Malajzi Z. Dilaver Qesja I ngarkuar me Pune a.i. Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Malajzi 31st Floor, UBN Tower, Jalan P Ramlee 50250, Kuala Lumpur Tel. +60 3 20788690, +60 3 20783829, Fax. +60 3 20702285 E-mail: embassy.kualalumpur@mfa.gov.al

30. Poloni Sh. T. Z. Florent Celiku Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Republiken e Polonise Ul. .Altowa 1, 02-386 Warszawa,Poland Tel.: +48 22 824 14 27; Fax.:+48 22 824 14 26 E-mail: embassy.warsaw@mfa.gov.al

31. Rumani Sh. T. Z. Dashnor Dervishi Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Republiken e Rumanise Str.Duiliu Zamfirescu no.7, Sector1 , Bucuresti Tel.: +4012118743; Fax.: +40212108039 E-mail: embassy.bucharest@mfa.gov.al

32. Rusi Sh. T. Z. Sokol Gjoka Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Federaten Ruse 119049, Ulica Mytnaja, dom 3, kvartira 8 Moskva, Russia Tel.: +74959823852 (3); Fax.:+74959823854 E-mail: embassy.moscow@mfa.gov.al

33. Serbi Z. Anton Koliqi I ngarkuar me Pune a.i. Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Serbi Bulevar Mira 25 A, Beograd Tel. +381 11 3066642 Fax. +381 11 2665439 Email: embassy.belgrade@mfa.gov.al

34. Spanja Z. Ridi Kurtezi I ngarkuar me Pune a.i. Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Spanje C/Maria de Molina 64-5 B, 28006 Madrid Tel.+34 91 561 21 18, +34 91 561 6985 Fax.+34 91 561 3775 E-mail: embassy.madrid@mfa.gov.al

35. Suedi Sh. T. Z. Ruhi Hado Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Mbreterine e Suedise Capllavägen 7, 181 32 LIDINGÖ, Stockholm Tel. +46 8 7310920/30 Fax. +46 8 767 6557 Email: embassy.stockholm@mfa.gov.al

36. ShBA Sh. T. Z. Aleksander Sallabanda Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes 2100 S Street NW WashingtonD.C. 20008 Tel.+1202 2234942 Fax.+1202 6287342 Email: embassy.washington@mfa.gov.al

37. Nju Jork Znj. Ada Shehu E ngarkuar me Pune a.i. Konsullata e Pergjithshme e RSH në Nju Jork 156 Fifth Avenue, Suite 1210, New York, NY 10010 Tel: +12122557381 Fax: +12122557380 Email: consulate.newyork@mfa.gov.al

38. OKB Sh. T. Z. Ferit Hoxha Shef Misioni Misioni i Perhershem i Republikes se Shqipërise ne Organizaten e Kombeve te Bashkuara 320 East 79th Street, New York, N.Y. 10021 Tel. +1212 2492059 Fax. 1212 5352917 Email: mission.newyork@mfa.gov.al

39. Turqi Sh.T.Z. Altin Kodra Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Republiken e Turqise Ebu Ziya Tevfik sok. No. 17, Çankaya, Ankara Tel. +90312 4416103 Fax.+ 90312 4416109 Email: embassy.ankara@mfa.gov.al

40. Stamboll Z. Ermal Muça Konsull i Pergjithshem Konsullata e Pergjithshme Stamboll Gümüşsuyu Inönü Cad. No. 30/6 Taksim, Istanbul Tel.++90 212 244 32 56 Tel. +90 212 244 32 57 Fax.+90212 2962427 Email: consulate.istanbul@mfa.gov.al

41. Zvicër Sh. T. Z. Mehmet Elezi Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Konfederaten e Zvicres Pourtalesstrasse 45 A, CH-3074 Muri b, Bern Tel. +41319526010; Fax +4131 9526012; E-mail: embassy.bern@mfa.gov.al

42. Gjeneva Sh. T. Z. Sejdi Qerimaj Shef Misioni Misioni i Perhershem i Republikes se Shqipërise ne Gjeneve 32, RUE DU Mole CH-1201 Geneve Tel: +4122 7311143; Fax; +4122 7388156 E-mail: mission.geneve@mfa.gov.al

43. Vatikani Sh. T. Z. Rrok Logu Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Seline e Shenjte Via Silla, No.7/1 00192 Roma Tel. +3906 39754085; Fax +3906 39733150 E-mail: embassy.vatican@mfa.gov.al

44. Japoni Sh. T. Z. Bujar Dida Ambasador Chancery: 4F Hokkoku Shimbun Building, 6-4-8, Tsukiji, Chuo-ku. Post Code: 104-0045 Tel. 03-3543-6861 Fax: 03-3543-6862 Email: embassy.tokyo@mfa.gov.al

45. Mali i Zi Sh. T. Z. Tonin Beci Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Republiken e Malit te Zi Stari Aerodrom, Ul.Zmaj Jovina, br.30 Tel: ++38281652796, ++38281652837 ++38281652784 Fax: ++38281652798 E-Mail: embassy.potgorica@mfa.gov.al

46. Slloveni Sh. T. Z. Sandër Kovaçi Ambasador Ambasada e Republikes se Shqipërise ne Slloveni Zaloška cesta 69 1000 Ljubljana Tel. +38615473650; Fax +38615473652 E-mail: embassy.ljubljana@mfa.gov.al

47. Indi Z. Ilir Boçka I ngarkuar me Pune a.i. E-mail: embassy.newdelhi@mfa.gov.al

48. Portugali Sh. T. Z. Edmond Trako Ambasador E-mail: embassy.lisbon@mfa.gov.al

49. Brazil Z. Roland Bimo I ngarkuar me Pune a.i. E-mail: embassy.brasilia@mfa.gov.al