Jump to content

1926 në Shqipëri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
1926

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 1926
Lista e viteve në Shqipëri

Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1926Republikën e Shqipërisë.

  • Nëntor - Italia dhe Shqipëria nënshkruajnë Traktatin e Parë të Tiranës, e cila garanton qëndrimin politik të Zogut dhe kufijve të Shqipërisë.[1]
  1. ^ "Shqipëria:Kronologjia e Ngjarjeve Kryesore 1926". countrystudies.us. Country Studies. Marrë më 9 nëntor 2015.