Agjencioni i Inteligjencës për Kosovën

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Agjencia e Kosovës për Inteligjencë (në vijim AKI) themelohet si agjenci për siguri dhe inteligjencë në Kosovë. AKI është person juridik dhe ka mandat të veproj në tërë territorin e Kosovës. AKI mbledhë informacion në lidhje me kërcënimet ndaj sigurisë së Kosovës. Si kercenim konsiderohet kërcënimi ndaj integritetit territorial, integritetit të institucioneve, rendit kushtetues, stabilitetit dhe zhvillimit ekonomik, si dhe kërcënimet ndaj sigurisë globale. AKI nuk ka funksione ekzekutive.

Udhëheqsia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Driton Gashi - Drejtor; Latif Merovci - Zëvendësdrejtor; Shkëlzen Sopjani - Inspektori i Përgjithshëm.

Personat në fjalë emërohen nga Presidenti dhe Kryeministri i Republikës së Kosovës.