Antilopat e vërteta

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Antilopinae
Antilopa e zezë aziatike (Antilope cervicapra)
Klasifikimi shkencor e
Unrecognized taxon (fix): Antilopat e vërteta
Gjinitë

Shiko tekstin

Antilopinae është një nënfamiljë që ndodhet mbrenda familjes Bovidae .Gazelat , antilopa e zezë aziatike , gerenukët , dibatagë , dhe gazelat e Azisë Qendrore janë shpesh të referuara si "antilopat vërtetë", dhe zakonisht klasifikohen si të vetmit përfaqësues të Antilopinae. Antilopat e vërteta ndodhen në pjesën më të madhe të Afrikës dhe Azisë, me përqendrimin më të lartë të llojeve që ndodhen në Afrikën LindoreSudan , Eritrea , Etiopi , Somali , Kenia dhe Tanzani. Antilopa saiga dhe tibetiane bëjnë pjesë tek antilopat e vërteta (Antilopinae) dhe dhitë (Caprinae), por shpesh vendosen në nënfamiljen e tyre, Saiginae. Këto kafshë banojnë në pjesën më të madhe të Azisë qendrore dhe perëndimore. Antilopat xhuxhe nganjëherë vendosen në një nënfamilje të veçantë , Neotraginae, dhe jetojnë plotësisht në Afrikën nën-Sahariane.

Klasifikimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Familja Bovidae

Shiko dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]