Jump to content

B (kthjellim)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kjo faqe bën kthjellimin e titujve që kanë për bazë B (kthjellim).
Nëse një lidhje e brendshme ju solli këtu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen në fjalë që të ridrejtojë direkt te faqja e duhur.


Shkronja B[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

·A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N·


Nj · O · P · Q · R · Rr · S · Sh · T · Th · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh·

Shih dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

B.

  • gjuhën shqipe është shkronja e dytë e alfabetit, me të shënohet gërma B e madhe e dorës.
  • Simbol i një grupi vitaminash. Vitamina B. Vitamina B1 (B6,B12).
  • Si shkurtesë në kimi: B=Bor (borax)
  • Si shkurtesë në matematikë: Përdoret zakonisht për emërtimin e bashkësive A, B, C ...

Wiki WikiFjalori: B (kthjellim) – shfletoni më shumë në fjalorin e lirë