Batman

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Batman

Batman (shqip. Njeriu Lakuriq-Nate) është një personazh stripi i DC Comics.

Batman u krijua nga Bob Kane dhe është edhe personazhi i 8 filmave hollivudian dhe disa serialeve të animuar, gjithashtu dhe lojëra vizuale. Emri i vërtetë Bruce Wayne, atij i vdiqën prindërit kur ishte i vogël pasi një kriminel I vrau ata kur po ktheheshin nga kinemaja. Batman ka edhe ndihmësin e tij Alfred Pennyworth. Batman gjithashtu ka ndihmesa të tjerë, si, Nightwing, Red Hood, Batgirl, Batwoman dhe detektivi Gordon. Batman ka edhe armiq të shumtë, disa nga më të njohurit janë Joker, Penguin, Riddler, Poison Ivy dhe Bane.