Jump to content

Bordi Shkollor i Qarkut Peel

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Bordi Shkollor i Qarkut Peel (Peel Distict School Board, Bordi Shkollor i Qarkut ne gjuhë Anglisht nr.19[1]) është një distrikt shkollor që i shërben rreth 155.000 studentëve nga kopësht der në klasën e 12, në më shumë se 230 shkolla në rajonin PeelOntario, Kanada (komunat: Caledon, Brampton dhe Mississauga). Bordi punëson më shumë se 15.000 stafit me kohë të plotë dhe është punëdhënësi më i madh në rajonin e Peel-it.[2] Gjithashtu, kjo bord shkollor është i dytë i madh në Kanada.[3]

Gjithçka bordi Peel bën si një sistem është nxitur nga planin e saj strategjik qe quhet dëftesë e notave për suksesin e nxënësit. Ky hulumtim e bazuar si metodë, ndihmon qëllimeve të kthehen në veprim dhe të fokusohen burimeve ku ata do të kenë ndikim më të madh për të përmirësuar arritjet e nxënësve.

Në 1969, 10 bordet lokale erdhi së bashku si këshilli i rrethit Peel e Arsimit. Në vitin 1969, bordi i ka shërbyer një komuniteti prej një çerek milion banorë, 20 për qind të popullsisë së sotme. Formuar sot si Peel County Board, ajo kishte 50.000 nxënës në 114 shkolla dhe një buxhet operativ prej $41 millionë. (2009 -raporti vjetor) Në vitin 1973, emri i bordit u ndryshoi në Peel Board of Education ose Bordi Peel e Arsimit. Emri i tanishëm, Peel District School Board ose Bordi Shkollor i Qarkut Peel, u miratua në vitin 1998.

Më 1 shtator 2006, bordi i shkollës njoftoi me të mërkurën 6 shtator 2006, se ajo do të fillojë një website ose faqe në internet të ri në 25 gjuhë, të folur nga të gjithë në rajonin e Peel-it, për të ndihmuar prindërit që kanë një gjuhë e parë tjetër përveç Anglishtes.[4]

Ne mirëpresim Qendrat Botërore

Në vitin 2009, bordi Peel hapi tre We Welcome the World Centres ose Ne Mirëpresim Qendrat Botërore, qe të vendosura në Brampton, Malton dhe Mississauga. Këto qendrat i ndihmojnë familjet e sapoardhur me fëmijët e moshës shkollore të regjistrohen në shkollë dhe ndihmë me vendosjen e tyre në Kanada. Stafi i ketyre qendra japin ndihmë dhe informacion për shërbime falas në shumë gjuhë.[5]

Akomodimi fetare

Përmes një programi të quajtur Faith Forward ose Besimi Përparim, bordi Peel ofron burime për të ndihmuar të zgjeruar vetëdijen e një gamë të gjerë së besojmave të ndryshme, kulturave dhe festat fetare. Këto burime përfshijnë Ditët e Shenjta dhe Kalendari i festave zyrtare, seri poster, burim udhëzues, dhe planet mësimore dhe trajnimin. Drejtimi i bordit është qe ndonjë festimet e besimit dhe kulturës duhet të jetë gjithëpërfshirës e të gjithë studentëve dhe stafit.[6]

Modeli Bashkë-përgjegjësi

Bordi Peel beson ti bëjnë të gjithë stafit së tyre mirëpritur dhe përfshirë në punë, që shkon përtej punësimin. Projekti bashkë-përgjegjësi i saj Model ose Co-accountable Model, mbështet diversitetin në të gjitha grupet e punonjësve. Në thelbin e projektit është besimi se çdo punë në përfshirjen reale duhet aktivisht të përfshijë njerëz brenda dhe jashtë organizatës në një lloj të ri të partneritetit -të njëri në të cilën përgjegjësia për sukses është i përbashkët. Sipas Modelit Bashkë-përgjegjësi, bordi Peel do të:[7]

 • krijojnë ngjarjet formale mentorimit dhe samiteve, duke përfshirë krijimin e grupeve të synuara këshilluese për të gjitha klasat e mbrojtura për të ndihmuar në komunitet kontakte.
 • trajnimin e liderëve kryesore në konceptet themelore që lidhen me besimesh, supozime dhe sjelljet.
 • bërë simulimet në linjë qasshme për të gjithë punonjësve të bordit së Peel-it për të nxitur vetëdijen e dividenti diversitetit.
 • ofrojë këshilla mbi këtë projekt, si ajo lëviz përpara.
 1. ^ "Kopje e arkivuar". Web.archive.org. 1998-02-09. Arkivuar nga origjinali më 9 shkurt 1998. Marrë më 2012-06-12. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)Mirëmbajtja CS1: Archived copy si titull (lidhja) Mirëmbajtja CS1: BOT: Gjendja e adresës origjinale është e panjohur (lidhja)
 2. ^ Work In Peel on Peel board website http://www.peelschools.org/work/offer/offer.htm Arkivuar 7 mars 2012 tek Wayback Machine
 3. ^ "Associate Director of Operational Support Services/Treasurer Arkivuar 23 janar 2020 tek Wayback Machine." Peel District School Board. Retrieved on June 8, 2012.
 4. ^ Peel District School Board. "School board to launch websites in 25 languages Arkivuar 10 qershor 2015 tek Wayback Machine." The Brampton News. September 1, 2006. Retrieved on June 8, 2012.
 5. ^ welcome centres http://www.peelschools.org/englishHTML/welcome/index.htm Arkivuar 1 mars 2012 tek Wayback Machine
 6. ^ Toronto Sun article http://www.torontosun.com/2011/11/07/mississauga-high-school-cancels-muslim-prayers Arkivuar 4 mars 2016 tek Wayback Machine)
 7. ^ 2011 annual report http://www.peelannualreport.com/ Arkivuar 8 shkurt 2012 tek Wayback Machine