Damat

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Damat ose demat (Turqisht: damat, nga persishtja: داماد (dâmâd) "dhëndri") ishte një titull zyrtar osman që përshkruante burrat që hynë në Shtëpinë Perandorake të Osmanit me anë të martesës, duke u bërë fjalë për fjalë dhëndër për sulltanin osman dhe dinastinë. Pothuajse në të gjitha rastet, kjo ndodhi kur një burrë u martua me një princeshë osmane.

Ndër të tjerët, njerëzit e mëposhtëm ishin dëmtues të dinastisë osmane: