Demir Reshiti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Demir Reshiti
Emri Demir
Mbiemri Reshiti
Lindur më 24 qershor 1963
Lindur në Bresanë, Sharr
Kombësia shqiptare
Shtetësia kosovare, jugosllave
Profesioni gazetar, shkrimtar, publicist, ekonomist

Demir Reshiti lindi më 24 qershor 1963 në Bresanë të Sharrit. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, të mesmen në Sharr dhe Skënderaj, ndërsa fakultetin ekonomik dhe atë të gazetarisë në Prishtinë. Ka punuar si kryeredaktor, redaktor dhe gazetar në disa mediume ("Rilindja", "Radio Kukësi", "Kosovapress", "Radio Sharri", "Zëri i Kosovës", "Epoka e Re", revista "Sharri", revista "Paqja", gazeta "Tribuna shqiptare", gazeta "Lajm"...). Aktualisht punon në RTK-Radio në Prishtinë si autor dhe prezantues i emisionit "Më Afër" që iu kushtohet bashkatdhetarëve në mërgatë.