Jump to content

Distrikti i Kosovës dhe Anamoravës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Rrethi Kosovë-Pomoravlje

Distrikti i Kosovës dhe Anamoravës (serbisht: Косовско-поморавски округ Kosovsko-pomoravski okrug) në të kaluarën ishte një rreth në Kosovë dhe Metohi.

Zona tani ka një popullsi prej 217,726. Para ndërhyrjes së NATO-sLuftën e Kosovës, në Gjilan jetonin 20.000 serbë. Selia e rrethit ishte në qytetin e Gjilanit. Së bashku me pjesën tjetër të KosovësMetohisë, ajo u transferua në administratën e OKB-së, një situatë e pranuar nga qeveria serbe. Në vitin 2000, administrata e OKB-së e quajti rrethin në Qarkun e Gjilanit si pjesë e një sërë reformash, të cilat u refuzuan nga Serbia.

Bashkitë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Distrikti përfshinte bashkitë e:

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]