Elhami Nimani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Elhami Limani

Elhami Nimani ( Gjakovë, 19171998 ), pjesëmarrës i Luftës Nacionalçlirimtare, punëtor socio-politik dhe ambasador i RSFJ-së.

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Elhami Nimani ka lindur në vitin 1917Gjakovë. Në vitin 1939 përfundoi Shkollën NormaleElbasan, para luftës ka qenë mësues dhe ka studiuar me kohë të pjesshme në Fakultetin Ekonomik. Ai ishte anëtar i Partisë Komuniste të Jugosllavisë dhe pjesëmarrës i, i që nga viti 1941, vjet. Gjatë luftës ka qenë komisar politik i detashmentit dhe batalionit dhe sekretar i departamentit politik të brigadës.

Pas luftës ka mbajtur poste të ndryshme në rajonin e KSA të Kosovës, e më pas drejtor i përgjithshëm i minierës “Trepça” dhe i kompanisë “Jugodrvo”, ndihmës ministër i minierave në Qeverinë e Republikës së Jugosllavisë, nënsekretar në Ekzekutiv. Këshilli i Republikës së Serbisë, këshilltar për asistencë teknike në Ministrinë e Ekonomisë Kombëtare të Algjerisë.

Ka qenë bartës i Monumentit Partizan në vitin 1941, dhe disa dekorata jugosllave.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]