Emili në Paris

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Emili në Paris
Logoja e serialit
I njohur siEmily in Paris
Gjinia
 • Dramë komedi
 • Komedi romantike[1]
Krijuar ngaDarren Star
Luajnë
KompozitoriJames Newton Howard
Shteti SHBA
Gjuhët në prodhimin origjinalAnglisht
Frëngjisht
Nr. i sezoneve3
Nr. i episodeve30
Prodhimi
Prodhuesit kryesor
Prodhuesit
 • Stephen Joel Brown
 • Shihan Fey
 • Jake Fuller
 • Lily Collins
 • Raphaël Benoliel
Kinematografia
Montazhierët
 • Alex Minnick
 • Laura Weinberg
 • Jesse Gordon
 • John Rafanelli
Vendosja e kameraveSingle-camera
Kohëzgjatja24-34 minuta
Kompanitë e prodhimit
Transmetimi
Programi origjinalNetflix
Transmetimi i parëtetor 2, 2020 (2020-10-02)
Lidhje të jashtme
Faqja e rrjetit

Emili në Paris (titulli origjinal, në anglisht: Emily in Paris) është një serial televiziv komedi-dramë amerikan i krijuar nga Darren Star që u shfaq premierë në Netflix më 2 tetor 2020.[2] Në serial luan Lily Collins si personazhi titullar, Emili, një grua amerikane që vendoset në Paris për një mundësi pune. Atje, ajo përpiqet të ketë sukses në vendin e punës ndërsa kërkon dashuri dhe përjeton përplasje të kulturës me edukimin e saj "të mërzitshëm" Midwestern.[3] Në të interpretojnë gjithashtu Ashley Park, Philippine Leroy-Beaulieu, Lucas Bravo, Samuel Arnold, Camille Razat dhe Bruno Gouery.

Premisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Emili në Paris paraqet Emilin, një grua amerikane e drejtuar njëzet e diçka vjeçe nga Çikago, e cila vendoset në Paris për një mundësi të papritur pune. Ajo ka për detyrë të sjellë një pikëpamje amerikane në një firmë të nderuar franceze të marketingut. Kulturat përplasen ndërsa ajo përshtatet me sfidat e jetës në një qytet të huaj, ndërsa bën mashtrime në karrierën e saj, miqësitë e reja dhe jetën e dashur.[4]

Aktorët dhe personazhet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryesorë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Lily Collins si Emili Kuper, një amerikane 20-vjeçare që vendoset nga Çikago në Paris për një strategji pune në mediat sociale në Savoir. Ajo bie në dashuri me një francez të quajtur Gabriel.
 • Philippine Leroy-Beaulieu si Silvi, shefja e ashpër franceze e Emili në Savoir në Paris
 • Ashley Park në rolin e Mindi Chen, një dado dhe shoqja e parë e Emili në Paris
 • Lucas Bravo si Gabriel, fqinji tërheqës i Emili në katin e poshtëm, i cili është një kuzhinier dhe dashuria e Emily
 • Samuel Arnold si Xhulien, bashkëpunëtori i Emili, dramë e modës dhe e lartë, ai luan një dyshe qesharake me Luc
 • Bruno Gouery si Luk, bashkëpunëtori tjetër i çuditshëm i Emili, ai luan një duo me humor me Julien
 • Camille Razat si Kamil, shoqja e re e Emily dhe e dashura e Gabriel

Ndihmës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Kate Walsh si Madeline Wheeler, shefja amerikane e Emily në Çikago, e cila nuk mund të marrë punën në Paris pasi mësoi se është shtatzënë
 • William Abadie si Antoine Lambert, klienti i Emily, i cili zotëron një kompani parfumesh të quajtur Maison Lavaux dhe po bën një lidhje me Sylvie
 • Arnaud Viard si Paul Brossard, pronari i Savoir

Episodikë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Roe Hartrampf si Doug, i dashuri i Emily në Çikago. Ata prishen dhe nuk takohen më.
 • Charley Fouquet si Catherine Lambert, gruaja e Antoine
 • Eion Bailey si Randy Zimmer një pronar i njohur hoteli
 • Jean-Christophe Bouvet si Pierre Cadault, një dizajner i famshëm francez dhe xhaxhai i Mathieu
 • Charles Martins si Mathieu Cadault, njeri i biznesit që bëhet një interes dashurie i Emily
 • Aleksandra Yermak si Klara, përfaqësuese e Hästens, një prodhuese suedeze e shtratit luksoz
 • Julien Floreancig si Thomas, një snob francez, profesor filozofie
 • Carlson Young si Brooklyn Clark, një aktore e re dhe e famshme Amerikane
 • Elizabeth Tan si Li, shoqja më e mirë e Mindy, e cila ka sjellë pesë shoqëruese e nuses në Paris për të blerë fustanin e nuses së saj
 • Alice Hewkin si Shay, një shoqe e Mindy dhe që është shoqëruese e nuses e Li
 • Feichan Zeng një shoqëruese e nuses e Li-së
 • Victor Meutelet si Timothée, vëllai i vogël i Camille
 • Camille Japy si Louise, nëna e Camille
 • Christophe Guybet si Gerard, babai i Camille
 • David Prat si Théo, vëllai tjetër i Camille
 • Faith Prince si Judith Robertson, një anëtar i Miqve Amerikanë të Luvrit
 • Claude Perron si Patricia
 • Isiah Hodges si një nga dy dizajnerët e Gri Hapësirës
 • Christophe Tek si një nga dy dizajnerët e Hapësirës Gri

Episodet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nr.TitulliRegjiaSkenariData release transmetimit
1"Emily in Paris"Andrew FlemingDarren Startetor 2, 2020 (2020-10-02)
Emily Cooper, a workaholic employee at the Gilbert Group, a Chicago-based marketing firm, is sent to Paris by her company to provide an American point of view to the newly acquired French firm, Savoir. Due to her inability to speak French fluently, Emily faces fierce backlash from her colleagues, especially by her boss, Sylvie. Meanwhile, her boyfriend, Doug, plans to visit her a week later.
2"Masculin Féminin"Andrew FlemingDarren Startetor 2, 2020 (2020-10-02)
Emily befriends Mindy, a nanny of Chinese-Korean descent. Doug calls off his plan of coming to Paris and wants Emily to return to Chicago, leading to their breakup. Emily is invited to a soirée where she meets Antoine Lambert, the owner of a well-known perfume company called Maison Lavaux. Antoine, who is already married, flirts with Emily. Her co-worker Julien warns her about his affair with Sylvie.
3"Sexy or Sexist"Andrew FlemingDarren Startetor 2, 2020 (2020-10-02)
When her post of a product related to menopause is retweeted by Brigitte Macron, Emily's reputation among her co-workers is improved. When Antoine shoots an advertisement for his perfume which involves a naked woman being stared at by several men, Emily protests against his misconceived notion of sexual objectification. Antoine is impressed by Emily's dissimilar ideas and as a token of appreciation sends her lingerie as a gift. Emily hides the sender's identity from Sylvie.
4"A Kiss Is Just A Kiss"Zoe CassavetesKayla Alperttetor 2, 2020 (2020-10-02)
After an odd confrontation with a grumpy flower shopkeeper, Emily meets Camille. She invites Emily to an art opening at the gallery where she works. Camille informs Emily about the presence of Randy Zimmer, a famous hotel chain owner from Chicago. When Emily finds Antoine disagreeing with Sylvie and threatening to contact other marketing companies, she promises him Randy Zimmer as a new client and credits the idea to Sylvie. Emily successfully convinces Antoine to create a trademark perfume for Zimmer's hotels. To celebrate, Emily makes an online restaurant reservation at a well-known restaurant, but fails to understand the French date format, thus her reservation is not for that night. She desperately seeks a favor from her chef neighbor, Gabriel, to take her group to his restaurant. Softened by Emily's favors, Sylvie encourages her to start a relationship with Gabriel. After Emily kisses him, she discovers he is Camille's boyfriend.
5"Faux Amis"Zoe CassavetesAli Waller and Joe Murphytetor 2, 2020 (2020-10-02)
Emily and Mindy discuss the unfortunate discovery that Camille is Gabriel's girlfriend and how Emily should handle the situation. Emily is invited to Durée's Influencer lunch. Durée is a former client of Savoir's, but Emily wants to win them back despite being told of the bad blood between the two firms. As Emily approaches her apartment building, she runs into Gabriel and Camille. Camille invites her to join them on a night out. Sylvie makes a pitch to Hästens, a Swedish luxury bed company, but Klara, the company's representative, is not impressed. Emily then pitches her idea for a social media campaign of showing the beds outdoors at well-known Paris locations. Sylvie does not like Emily being a social media influencer for clients who are not Savoir's and demands she delete her Emily in Paris Instagram account. Before she shuts it down, she and Mindy spend the evening visiting various well-known Parisian locations which she then posts. The next day, Klara from Hästens calls Sylvie to tell her she likes Emily's last Instagram photo taken at La Place Dalida and wants Emily to post their bed on that same street.
6"Ringarde"Andrew FlemingMatt Whitakertetor 2, 2020 (2020-10-02)
Stampa:Plot Mindy's father is pressuring her to return to China and work for his company, which she does not want to do. She also explains that she left China after embarrassing herself while singing on Chinese Popstar, a show equivalent to American Idol. Emily joins Sylvie and Julien on a visit to the atelier of haute couturier Pierre Cadault. Pierre is mortified by the gauche charm on Emily's handbag and calls her a "basic bitch" in French, which hinders her credibility in the firm. At Café de Flore, Emily meets Thomas, a French philosophy professor. They hit it off and she invites him back to her apartment. While in a park, Emily asks Mindy to sing for her. Mindy reluctantly agrees and sings "La Vie en rose". Passersby are mesmerized and clap enthusiastically when she finishes. Emily and Thomas encounter Gabriel and Camille, and Camille invites them to join them at a tapas restaurant. Thomas and Gabriel do not get along. The next day, Gabriel tells Emily he thinks Thomas is a snob, and not worthy of her. Emily discovers Pierre has designed the costumes for Swan Lake so she invites Thomas to join her. However, he insults her by telling her Swan Lake is a ballet for tourists. Emily realizes that he is a snob so she leaves him on the staircase at the opera house. She sees Pierre at the ballet so she walks into his private box to talk to him so he will remain with Savoir.
7"French Ending"Andrew FlemingEmily Goldwyn and Sarah Choitetor 2, 2020 (2020-10-02)
Because Sylvie is going on vacation to St. Barts, she assigns Emily as babysitter to the young, ditzy, obnoxious American actress Brooklyn Clark who is in Paris to host the Fourtier Flagship party and to model a 2 million Euro watch. Gabriel's restaurant is for sale, but the price is very expensive and out of his financial reach. At the Fourtier party, Emily and Sylvie encounter Antoine and his wife who lets it slip that Antoine is taking her to St. Barts on vacation. Brooklyn ditches the party while still wearing the super expensive watch so Emily has to track her down with help from Gabriel who she invited to the party. Because Emily's ride share car fails to arrive, Gabriel comes to her rescue by obtaining a moped to take her to the club where Brooklyn is partying. They find Brooklyn who is high and she ditches them again. Emily and Gabriel go the Hôtel Plaza Athénée where Brooklyn is staying to get the watch back, but the front desk clerk is uncooperative and won't divulge Brooklyn's room number. Sylvie arrives and threatens the clerk with scandal and possible damage to the hotel's reputation should the famous actress be harmed. He reluctantly takes them to the room and opens the door.
8"Family Affair"Andrew FlemingGrant Slosstetor 2, 2020 (2020-10-02)
Camille invites Emily to lunch and asks if Savoir could take on her family's champagne vineyard as a client. Mindy's friend and her five bridesmaids are in Paris for wedding dress shopping. Camille invites Emily to meet her family at their chateau. Gabriel surprises Emily by joining them for the weekend trip which makes Emily uncomfortable. Emily takes a tour of the winery and meets Camille's younger brother Timothée. Gabriel refuses Camille's mother's offer of a business loan. At a club where Mindy's girlfriends are partying, they force her on stage to sing the song she flubbed on Chinese Popstar. Back at the chateau, Camille and her mother are arguing so Emily takes refuge by the pool where she is joined by Timothée. They drink champagne and their night ends on a fun note. At breakfast the next morning, Emily meets Théo, Camille's other brother. Emily finally gets an opportunity to pitch her idea to Camille's mother.
9"An American Auction in Paris"Peter LauerAlison Browntetor 2, 2020 (2020-10-02)
Sylvie is unimpressed with Julie's idea to market Camille's family's champagne. Emily meets Judith Robertson who is a member of the American Friends of the Louvre (AFL). She is aware of Emily's association with Pierre Cadault and asks if Pierre might be willing to donate a dress to be auctioned at AFL's fundraising benefit. Emily calls Mathieu Cadault to arrange a meeting so she can ask him about the dress donation. They agree to meet at an art opening at Camille's gallery. Sylvie and Luc also arrive at the opening to meet Camille. At the AFL auction, Grey Space, which consists of two fashion designers, show up and bid for Pierre's dress. As Emily models the dress on stage, Grey Space shoots her with paint as a publicity stunt which shocks the audience. The next day, the stunt is featured in all the newspapers and online. Pierre is despondent and takes to his bed. Emily visits him to try and positively spin the incident, but to no avail. As she leaves Pierre's home, she runs into Mathieu who makes a pass for her.
10"Cancel Couture"Peter LauerGrant Slosstetor 2, 2020 (2020-10-02)
Stampa:Plot Mathieu invites Emily on a date and takes her on a boat cruise on the Seine. He then shows her the view of Paris from his apartment, but the date is interrupted by a call from Pierre who is threatening to cancel his fashion show. Pierre is holed up in his atelier and won't show his new collection to anyone. Sylvie blames Emily for shaking Pierre's confidence and fires her. Emily's co-workers inform her that in France it can be a very long and arduous process to fire an employee. To realize his dream of opening his own restaurant, Gabriel decides to move back to Normandy. The next day Emily is called by Mathieu about the situation and tells her that Pierre has requested to see her. Sylvie overhears this and goes with Emily to see Pierre. At the atelier, they see a dress from Pierre's new collection. Pierre orders Mathieu to find him a new venue. Mindy agrees to emcee and sing at a drag bar two nights a week, but when she tells her employers, they fire her so she temporarily moves in with Emily. In need of a venue to launch his fashion show, Pierre hijacks the outside of his former venue to show his new look dress collection which the audience loves and makes him the toast of Fashion Week. To celebrate, Emily hosts a dinner at Gabriel's restaurant for Mathieu and Pierre. At the end of the night, Emily and Gabriel satisfy their mutual lust for each other. Antoine offers a financial lifeline to Gabriel by agreeing to finance his purchase of Les Deux Comperes

Prodhimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Zhvillimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Më 5 shtator 2018, u njoftua se Paramount Network i kishte dhënë produksionit një urdhër seriali për një sezon të parë të përbërë nga 10 episode. Seriali u krijua nga Darren Star, i cili gjithashtu pritej të shërbente si një producent ekzekutiv së bashku me Tony Hernandez. Kompanitë e prodhimit të përfshira në seri ishin planifikuar të përbëheshin nga Jax Media.[5][6][7] Më 13 korrik 2020, u raportua se seriali do të kalonte nga Paramount NetworkNetflix.[8]

Aktrimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Më 3 prill 2019, Lily Collins u hodh në rolin titullar.[9] Më 13 gusht 2019, Ashley Park ishte bashkuar me kastin kryesor.[10] Më 19 shtator 2019, Philippine Leroy Beaulieu, Lucas Bravo, Samuel Arnold, Camille Razat dhe Bruno Gouery u bashkuan me kastin në rolet kryesore, ndërsa Kate Walsh, William Abadie dhe Arnaud Viard u morën në role ndihmëse.[11]

Xhirimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Xhirimet kryesore për serinë pritej të fillonin në fillim të vitit 2019 në Paris dhe rrethinat e tij, por filloi në gusht 2019.

Shumë skena janë filmuar në Place de l'Estrapade në Arrondissement 5-të. Është vendi origjinal i Emily's Apartment, Restorant "Les Deux Compères", dhe furrë buke.[12] Disa skena janë filmuar edhe në Cité du Cinéma, një kompleks studiosh filmash në Saint-Denis. Një episod u filmua gjithashtu në Château de Sonnay në departamentin e Indre-et-Loire.[13] Xhirimet shtesë u zhvilluan në Çikago gjatë nëntorit 2019.[14]

Publikimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Seriali u publikua më 2 tetor 2020.

Pritja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Për serinë, grumbulluesi i rishikimit Rotten Tomatoes raportoi një vlerësim miratimi prej 64% bazuar në 36 vlerësime, me një vlerësim mesatar prej 5.26 / 10. Konsensusi i kritikëve të faqes në internet thotë: "Megjithëse përshkrimi i saj i Francës është triché klishe, Emily në Paris është fantazi rom-com në mënyrën më të mirë, të veshur në mënyrë spektakolare dhe të mbushur me shfaqje simpatike".[15] Metacritic i dha serisë një rezultat mesatar të ponderuar prej 63 nga 100 bazuar në 15 vlerësime, duke treguar "vlerësime përgjithësisht të favorshme".[16]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ Shaffer, Claire (16 shtator 2020). "Lily Collins Navigates a New French Life in 'Emily in Paris' Trailer". Rolling Stone (në anglisht). Marrë më 4 tetor 2020.
 2. ^ Swift, Andy (1 shtator 2020). "Emily in Paris Gets October Premiere Date on Netflix — Watch First Trailer". TVLine (në anglisht). Marrë më 1 shtator 2020.
 3. ^ Keating, Shannon (6 tetor 2020). ""Emily In Paris" Is Bad, And Not In A Fun Way". BuzzFeed News (në anglisht). Marrë më 6 tetor 2020.
 4. ^ Andreeva, Nellie (5 shtator 2018). "'Younger' Moves To Paramount Network For Season 6, Net Orders New Darren Star Series 'Emily In Paris', Sets Dramedy Night". Deadline Hollywood (në anglisht). Marrë më 5 shtator 2018.
 5. ^ Goldberg, Lesley (5 shtator 2018). "Paramount Network Doubles Down on Darren Star With 'Younger,' 'Emily in Paris'". The Hollywood Reporter (në anglisht). Marrë më 5 shtator 2018.
 6. ^ Otterson, Joe (5 shtator 2018). "'Younger' Moves to Paramount Network for Season 6 as Network Greenlights New Darren Star Paris Series". Variety (në anglisht). Marrë më 5 shtator 2018.
 7. ^ Swift, Andy (5 shtator 2018). "Younger Moving to Paramount Network, New Darren Star Dramedy Ordered". TVLine (në anglisht). Marrë më 5 shtator 2018.
 8. ^ Andreeva, Nellie (13 korrik 2020). "'Emily In Paris' Picked Up By Netflix; Darren Star's Comedy Series Starring Lily Collins Moves To Streamer From Paramount Network". Deadline Hollywood (në anglisht). Marrë më 13 korrik 2020.
 9. ^ Andreeva, Nellie (3 prill 2019). "Lily Collins To Star In Darren Star's 'Emily In Paris' Dramedy At Paramount Network As Star's 'Younger' Eyes TV Land Return". Deadline Hollywood (në anglisht). Marrë më 21 gusht 2019.
 10. ^ Petski, Denise (13 gusht 2019). "Ashley Park To Co-Star In Darren Star's Paramount Network Series 'Emily In Paris'". Deadline Hollywood (në anglisht). Marrë më 21 gusht 2019.
 11. ^ Petski, Denise (19 shtator 2019). "'Emily In Paris': Darren Star's Paramount Network Dramedy Rounds Out Cast; Sets Directors, Costume Designers". Deadline Hollywood (në anglisht). Marrë më 13 korrik 2020.
 12. ^ "The Ultimate 'Emily in Paris' – Paris Guide!". Salut from Paris (në anglishte amerikane). 2020-10-13. Marrë më 2020-10-16.
 13. ^ "Hollywood en Touraine : dans les coulisses d'un tournage !". Val-De-Loire By Sophie (në frëngjisht). 19 tetor 2019. Arkivuar nga origjinali më 13 korrik 2020. Marrë më 13 korrik 2020.
 14. ^ Swartz, Tracy (20 nëntor 2019). "New series from 'Sex and the City' creator briefly filming in Chicago". Chicago Tribune (në anglisht). Marrë më 28 qershor 2020.
 15. ^ "Emily in Paris: Season 1 (2020)". Rotten Tomatoes (në anglisht). Marrë më 8 tetor 2020.
 16. ^ "Emily in Paris: Season 1". Metacritic (në anglisht). Marrë më 8 tetor 2020.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]