Enver Idrizi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Enver Idrizi është një ish karateist dhe ish kampion botëror. Ai është një shqiptar etnik, i lindur në Shkup, RSF Jugosllavi. Ai ishte kampion karateje i Jugosllavisë në moshën 16-vjeçare. Dita kur fitoi medaljen e parë për Kroacinë ishte dita kur Kroacia u njoh zyrtarisht si një vend i pavarur. Për shkak të tij, karateja është bërë një sport i njohur trofe në Kroaci që nga pavarësia e Kroacisë.