Fatmir Xhafaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Fatmir Xhafaj.jpg

Fatmir Xhafaj ka lindur me 17 maj 1959. Deputet i Partisë Socialiste në Kuvendin e Shqipërisë.

Është diplomuar për drejtësi në Fakultetin e Drejtësisë, Universiteti i Tiranës, dhe ka ushtruar profesionin e juristit dhe avokatit. Pas angazhimit të tij në politikë, Fatmir Xhafaj ka shërbyer si Sekretar i Përgjithshëm i Këshillit të Ministrave, Ministër i Rregullimit të Territorit dhe Turizmit, dhe Ministër i Drejtësisë. Ka mbajtur postin e Sekretarit për Çështjet e Koordinimit në Partinë Socialiste dhe është anëtar i Kryesisë së Partisë, po ashtu si Kryetar i Komisionit të Përhershëm Parlamentar për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut. Ai është emëruar Ministër i Punëve të Brendshme në datën 24 mars 2017.[1],

Referenca[redakto | redakto tekstin burimor]