Jump to content

Juga

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Juga ose frashia është një erë e ngrohtë që fryn nga jugu dhe që zakonisht sjell shi. Ndërsa "juga e bardhë" quhet era e ngrohtë që fryn nga jugu në fillim të pranverës dhe që çel lulet. Ajo njihet edhe si era e luleve.