Koço Danaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Koço Danaj
230px
Të dhënat personale
Lindi më: 31 mars 1951
Lindi në: Tepelenë
Kombësia: Shqipëria Natyrale
Profesioni: Gazetar, Politikan, Analist

Koço Danaj përëfaqësues i mendimeve për një emancipim mbarë shqiptar dhe hartues i tezës mbi nevojën e Shqipërisë Natyrale.

Jeta[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

I lindur më 31 mars 1951Tepelenë. Mbasi mbaron gjimnazin në Tepelenë, në moshën 18 vjeç, fillon studimet e larta në Tiranë, dega Filozofi. Pas diplomimit me rezultate të shkëlqyera, fillon punë në Shkodër, si Sekretar Rinie. Më pas vjen në Tiranë si Sekretar në Komitetin Qëndror të Rinise. Mbas disa vitesh punë në këtë post, në moshën 31 vjeç(1982), kalon si Nëndrejtor dhe Shef i Katedrës së Organizimit të Partise në Shkollën e Lartë të Partisë. Më 1986 merr titullin Doktor i Shkencave Politike. Më 1988 çohet në detyrën e Sekretarit të Partisë në Rrethin e Sarandës. Më 1990 vjen në Tiranë dhe bashkpunon me disa gazeta si Analist Politik i Pavarur. Më 1992 detyrohet të largohet nga Shqipëria dhe qëndron në Zvicër deri më shtator të 1997. Gjatë kësaj periudhe, bashkpunon ngushtë me redaksinë e gazetës "Zëri i Kosovës" dhe shkruan në disa revista dhe gazeta të diasporës. Në shtator 1997 kthehet në Shqipëri dhe vazhdon të punojë si Analist Politik i Pavarur. Më nëntor 1999 fillon punën si Shefi i Kabinetit dhe Këshilltar Politik i Kryetarit të Partisë Socialiste Shqiptare, Z. Fatos Nano. Prej shtatorit 2000 deri në shkurt 2002 punon si Këshilltar Politik i Kryeministrit të Shqipërise të asaj kohe, Z. Ilir Meta. Nga shkurti 2002 deri ne korrik 2002 punon si Këshilltar pranë Kryeministrit të Shqipërisë, Z. Pandeli majko. shtator 2002 deri më shtator 2003 punon si Këshilltar i Zëvendëskryeminitrit dhe Ministrit të Punëve të Jashtme Z.Ilir Meta. Z. Danaj është Drejtor i Qëndrës së Prognozave Politike dhe Sociale.

Tituj të veprave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]