Jump to content

Koliçani i Epërm

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Koliçan i Epërm
Горно Количани
Fshat
Popullsia
 • Gjithsej303

Koliçan i Epërm, (maqedonisht: Горно Количани/Gorno Količani) ёshtё fshat nё komunën e Studeniçanit, Maqedoni.

Koliçan i Epërm gjendet në jug-lindje të qytetit të Shkupit rrëzë malit Kitka(Karshiakë)në largësi nga qendra prej 20 km. Me teritor fshati i takon komunës së Studeniçanit,ndersa kufizohet me disa fshatra tjera të kësaj komunë siç janë fshatrat: Batincë, Koliçan i Poshtëm, Draçevicë dhe Cërnavodë. Për pozitën e ky fshati, vëndbanimi i takon grupit të fshatrave Kodrinoro-malore sepse gjendet në një lartësi mbidetare prej 800 metra.

Sipas regjistrimit të popullsisë së viti 2002, fshati kishte 309 banorë nga të cilët 306 ishin Shqiptarë, 1 Maqedonas, dhe 2 të tjerë.[1] Për shkak të migrimit e fshatit në qytet -numri i banorëve gjithni po zvogëlohet.