Lëvizja Socialiste për Integrim

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Lëvizja Socialiste për Integrim
Kryetar Ilir Meta
Viti i krijimit 2004
Organi i rinisë Levizja Rinore për Integrim
Spektri politik Qëndra e majtë
Pjesëmarrja ndërkombëtare Internacionalja Socialiste
Ngjyra zyrtare E kuqe
Faqja zyrtare e Internetit
http://www.lsi.al/

Lëvizja Socialiste për Integrim (shurtesa politike LSI) është parti politike në Shqipëri. Emri i plotë i partisë është Lëvizja Socialiste për Integrim dhe inicialet e saj janë LSI, të cilat përdoren në simbolin, flamurin, vulën dhe në të gjithë dokumentat zyrtare të partisë. Kjo parti u krijua në vitin 2004. Kryetar LSI-së që nga themelimi deri tani është Ilir Meta.

Elementet dalluese[redakto | redakto tekstin burimor]

Sipas statutit të partisë Lëvizja Socialiste për Integrim është një parti politike, një bashkim vullnetar i shtetasve shqiptarë mbi bazën e ideve, të bindjeve, të pikëpamjeve dhe interesave të përbashkëta politike, të cilët synojnë të ndikojnë në jetën e vendit nëpërmjet pjesëmarrjes në zgjedhjet dhe përfaqësimit të popullit në organet e zgjedhura të pushtetit. Emri i plotë i saj është Lëvizja Socialiste për Integrim ndërsa inicialet e saj janë L.S.I., të cilat përdoren në simbolin, flamurin, vulën dhe në të gjithë dokumentat zyrtare të partisë. Simboli i L.S.I.-së është i përbërë nga inicalet L.S.I.. mbi të cilat është vendosur një trëndafil i kompozuar nga lulja dhe kërcelli me dy gjethe të vendosura në të dy anët e tij. Simboli vendoset në stemën, vulën dhe flamurin e L.S.I. – së.[1]

Për dallim nga disa parti tjera, në statut nuk është përkufiuar flamuri i partisë.

Burimi i të dhënave[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ Statut i partisë L.S.I.

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]