Lista e maleve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Lista e maleve

Malet mbi 8000 metra[redakto | përpunoni burim]

Mount Everest, Nepal, 8850 m.

K2, Pakistan / Kina, 8611 m.

Kangchenjunga, Nepal / Indi, 8586 m.

Lhotse, Nepal, 8516 m.

Makalu, Nepal, 8462 m.

Dhaulagiri, Nepal, 8167 m.

Manaslu, Nepal, 8156 m.

Nanga Parbat, Pakistan, 8125 m.

Annapurna, Nepal, 8091 m.

Gasherbrum I, Pakistan /Kinë, 8068 m.

Broad Peak, Pakistan / Kinaë, 8047 m.

Gasherbrum II, Pakistan / Kinë, 8035 m.

Shisha Pangma, Nepal / Tibet, 8013 m.

Malet mbi 6000 metra[redakto | përpunoni burim]

Aconcagua, 6 960 m, (Argjentina / Amerika Jugore)

Ojos del Salado, 6 908 m, (Argjentina / Kili / Amerika Jugore)

Bonete, 6 872 m, (Argjentina / Kili / Amerika Jugore)

Tupungato, 6 804 m, (Argjentina / Kili / Amerika Jugore)

Pissis, 6 783 m, (Argjentina / Amerika Jugore)

Mercedario, 6 774 m, (Argjentina / Amerika Jugore)

Huascarán, 6 768 m, (Peru / Amerika Jugore)

Llullaillaco, 6 727 m, (Argjentina / Kili / Amerika Jugore)

Cachi, 6 724 m, (Argjentina / Amerika Jugore)

El Libertador, 6 724 m, (Argjentina / Amerika Jugore)

Incahuasi, 6 624 m, (Argjentina / Kili / Amerika Jugore)

Yerupajá, 6 617 m, (Peru / Amerika Jugore)

Galán, 6 604 m, (Argjentina / Amerika Jugore)

El Muerto, 6 545 m, (Argjentina / Kili / Amerika Jugore)

Malet mbi 4000 metra në Alpe[redakto | përpunoni burim]

Mont Blanc, 4807 m.

Dufourspitze, 4634 m.

Nordend, 4609 m.

Zumsteinspitze, 4563 m.

Signalkuppe, 4556 m.

Dom, 4545 m.

Liskamm, 4527 m.

Weisshorn, 4505 m.

Täschhorn, 4490 m.

Matterhorn, 4478 m.

Mont Maudit, 4465 m.

Parrotspitze, 4436 m.

Dent Blanche, 4356 m.

Nadelhorn, 4327 m.

Schwarzhorn, 4322 m.

Grand Combin, 4314 m.

Ludwigshöhe, 4311 m.

Lenzspitze, 4294 m.

Finsteraarhorn, 4273 m.

Mont Blanc du Tacul, 4248 m.

Stecknadelhorn, 4241 m.

Castor, 4228 m.

Zinalrothorn, 4221 m.

Hohberghorn, 4219 m.

Vincent Piramide, 4215 m.

Grand Jorasses, 4208 m.

Alphubel, 4206 m.

Rimpfischhorn, 4199 m.

Aletschhorn, 4195 m.

Strahlhorn, 4190 m.

Dent d'Hérens, 4171 m.

Balmenhorn, 4167 m.

Breithorn, 4164 m.

Bishorn, 4153 m.

Aiguille Verte, 4122 m.

Aiguille Blanche, 4112 m.

Grande Rocheuse, 4102 m.

Barre des Écrins, 4101 m.

Mönch, 4099 m.

Pollux, 4092 m.

Schreckhorn, 4078 m.

Obergabelhorn, 4063 m.

Gran Paradiso, 4061 m.

Mont Brouillard, 4053 m.

Aiguille de Bionassay, 4052 m.

Piz Bernina, 4049 m.

Gross-Fiescherhorn, 4049 m.

Gross-Grünhorn, 4044 m.

Lauteraarhorn, 4042 m.

Aiguille de Jardin, 4035 m.

Allalinhorn, 4027 m.

Hinter-Fiescherhorn, 4025 m.

Weissmies, 4023 m.

Dôme de Rochefort, 4015 m.

Dent du Géant, 4013 m.

Punta Baretti, 4013 m.

Lagginhorn, 4010 m.

Aiguille de Rochefort, 4001 m.

Les Droites, 4000 m.

Malet e tjera[redakto | përpunoni burim]

Eiger, 3970 m, Zvicer,

Mali i Thatë, 2287 m, Shqiperi Pogradec

Sinai ose Jabal Musa, 2 200 m, (Rrafshnalta e Sinajit)

Kebnekaise, 2 111 m, (Suedi)

Taffel, 1 086 m, ( Afrika jugore)